Enrique: Osjećam olakšanje zbog toga što idem
FOTO: EPA

Napušta kormilo Barcelone

Enrique: Osjećam olakšanje zbog toga što idem

U narednoj sezoni na klupi Barcelone neće sjediti Luis Enrique.

Španac je nakon pobjede nad Sportingom iz Gijona saopštio da napušta katalonski klub i da će se, barem na određeni period, povući iz trenerskog posla. U razgovoru za tamošnje medije rekao je da osjeća olakšanje zbog svoje odluke. 

"U izvjesnom smislu osjećam olakšanje i jasno sam skoncentrisan da do kraja sezone ispunim ciljeve koji su postavljeni. Opsjednut sam samo time da uživam posljednja tri mjeseca i motivišem igrače da osvoje titulu", izjavio je Enrique. 

Odbacio je Enrique natpise da je imao nesuglasice sa određenim ljudima iz kluba.

"Ovo je bila čisto lična odluka. Potrebno mi je da se isključim iz svega. Vidim da mnogi treneri uživaju u svom poslu godinama, ali to nije moj slučaj", dodao je Enrique. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Luis Enrique je kao trener Barcelone osvojio apsolutno sve. Dva puta je bio prvak, isto toliko naslova je osvojio u Kupu kralja, te je osvojio Ligu prvaka, evropski i španski Superkup, te FIFA klupsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi