Luis Enrique: Napuštam fudbal!
Foto: EPA

Otkrio razlog odlaska s klupe Barcelone

Luis Enrique: Napuštam fudbal!

Midhat Šljivak

Trener Barcelone Luis Enrique potvrdio je jučer kako u narednoj sezoni neće sjediti na klupi katalonskog velikana.

Kod ovog 46-godišnjeg stručnjaka došlo je do zasićenja i potvrdio je da će se vjerovatno povući iz ovog posla, barem na određeni period.

Potvrdio je to za službenu stranicu Barcelone.

"Razlog zbog kojeg odlazim je želja za odmorom. Da bih to postigao moram malo otići iz ovog posla, jer kada se radi na ovom nivou, konstantno ste u pogonu i imate svega nekoliko sati za odmor", rekao je Enrique, te je dodao:

"Želim da zahvalim klubu za povjerenje koje su mi dali. Imao sam nezaboravna iskustva s ovim timom. Ostala su uzbudljiva tri mjeseca u kojima možemo osvojiti tri trofeja. Jedan od njih je i Liga prvaka. Imamo male šanse, ali uz pravi nastup, možemo okrenuti rezultat", istakao je trener Barcelone.

Luis Enrique je kao trener Barcelone osvojio apsolutno sve. Dva puta je bio prvak, isto toliko naslova je osvojio u Kupu kralja, te je osvojio Ligu prvaka, evropski i španski Superkup, te FIFA klupsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored Barcelone vodio je ranije još Celtu i Romu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi