Enrique postao misterija za svjetske medije: Je li mu se dogodilo nešto užasno?

O problemu selektora Španije bruji Evropa

Enrique postao misterija za svjetske medije: Je li mu se dogodilo nešto užasno?

Španski selektor Luis Enrique trenutno je prava misterija za svjetske medije.

Podsjetimo, on sinoć nije vodio svoju reprezentaciju na gostovanju protiv Malte, a iz Nogometnog saveza Španije su saopštili kako su razlozi porodični.

Ipak, mediji ne bi bili mediji kada bi ih zadovoljilo takvo objašnjenje, a posebno je 'slučaj Enrique' postao zanimljiv nakon izjave njegovog pomoćnika Roberta Morena koji je nakon gostovanja Malti poručio kako mu je to bio najgori meč u karijeri.

"Ovo mi je najgori trenutak u karijeri. Nije lako ući u utakmicu kada se ovakve stvari dese. Nadam se da se neće nikad ponoviti. Ljudi su mi čestitali, ali ne vidim razlog tome. Nije utakmicu dobio Robert Moreno, to je samo ono na čemu je Luis radio. Igrači su mi itekako pomogli", istakao je pomoćni trener u španskoj reprezentaciji.

Zanimljivo, Enrique je zamolio sve reprezentativce Španije za apsolutnu diskreciju prije nego što je napustio reprezentaciju, a Ramos i Morata su mu nakon meča pružili punu podršku.

"Svi smo jako tužni zbog vijesti šefe. Naravno, porodica je svetinja. Svi se iskreno nadamo da će sve biti u najboljem redu. Ekipa je s tobom do smrti i danas ćemo pobijediti zbog tebe. Želimo ti mnogo hrabrosti i snage", rekao je Ramos pred jučerašnju utakmicu.

Inače, špansku javnost brine i činjenica da je Enrique sa sobom poveo i psihologa, pa se predviđa kako bi 'porodični problem' mogao preći u katastrofu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Za sada još nije poznato kakvih tačno Enrique ima problema, ali se nadamo kako će ipak na kraju biti sve u redu.

Treba reći i to da nije čest slučaj da selektor ne vodi reprezentaciju ili da trener ne bude uz tim na dan utakmice tako da Luisov problem sigurno nije nimalo bezazlen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi