Ključni svjedok u slučaju protiv Barcelone se razbio na ulazu u bolnicu

Negreira pao

Ključni svjedok u slučaju protiv Barcelone se razbio na ulazu u bolnicu

Midhat Šljivak

Nekadašnji član sudijske komisije Enriquez Negreira jutros se pojavio na Institutu za medicinu i forenziku kako bi ljekari utvrdili je li sposoban svjedočiti na sudu u slučaju protiv Barcelone i navodnog plaćanja sudija. Negreira se na ulasku u zagradu razbio.

Barcelona s La Ligom vodi pravnu bitku u slučaju 'Negreira'. Katalonci su optuženi da su milionskim uplatama na račun jednog od čelnika sudijske komisije Enriqueza Negreire dobijali povlaštene usluge sudija, a iz Barce su naravno te optužbe odbacili.

Oni su priznali da su plaćali usluge Negreiri, ali da to nije bio novac za olakšavajuće odluke na terenu već za izvještaje o određenim sudijama koji su trebali suditi utakmice nakon čega bi se igračima Barcelone sugerisalo kako da se ponašaju s njim.

Suđenje u ovom slučaju trebalo bi početi uskoro. Jedan od svjedoka je trebao biti i 78-godišnji Enriquez Negreira, koji ima glavnu ulogu u svemu, no kako stvari stoje, on neće biti sposoban da svjedoči.

Nekadašnji sudija morao je proći određene testove kako bi se pojavio kao svjedok. Jutros je trebao da se nađe pred komisijom na istitutu za medicinu i forenziku u Madridu, a zatim se desila nesreća.

Oglasi

Negreira se neposredno na ulasku u zgradu razbio. Pao je na beton, ali je uz pomoć supruge i advokata uspio ustati i nastaviti prema ulazu u zgradu.

Očigledno da većih povreda nije imao, a mnogi su uvjereni da je sve odglumio kako bi pokazao da nije u dobrom fizičkom i psihičkom stanju da bi mogao svjedočiti u procesu koji se vodi.

Enriquez Negreira tvrdi i da ima problem s pamćenjem. Navodno boluje od Alchajmerove bolesti i ne sjeća se svih detalja iz svog života.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ljekari će ipak imati zadnju riječ kada je u pitanju odluka o mogućnosti njegovog svjedočenja pred sudom. Ipak, teško je vjerovati da će ovaj 78-godišnjak moći da bude dio sudskog procesa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
A kad je primao milione tad se nije lomio hahaha
2 1
FahrudinKonjHodzic
podmecumu noge
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi