Beckham je zbog majstora bio jako frustriran: "Kada me pretrčao, odmah sam htio da napustim fudbal"

Nije mogao da podnese

Beckham je zbog majstora bio jako frustriran: "Kada me pretrčao, odmah sam htio da napustim fudbal"

Edmir Škorić

Legendarni engleski fudbaler David Beckham nedavno je ispričao jednu anegdotu i događaj zbog kojeg je razmišljao o okončanju svoje bogate karijere.

David Beckham bio je fudbalska ikona, virtuzo, imao je savršeno precizne udarce, a žejne su ludjele za njim zbog njegovog izgleda. Igrao je za najveće klubove poput Real Madrida, Manchester Uniteda, Milana i PSG-a, a danas je jedan od vlasnika MLS franšize Inter Miami.

Upravo za Inter Miami igra Lionel Messi, koji je naravno sada najveća zvijezda u američkom sportu. Beckham je imao prilike da igra protiv Messija i ima jako loše uspomene.

Dok je igrao za PSG, susreo se sa Argentincem u Ligi prvaka u utakmici protiv Barcelone. Beckham nije bio trkač, bio je čovjek od poteza, koji bi u djeliću selunde poslao savršen pas ili snažnim i preciznim udarcem zatresao mrežu protivnika. Za razliku od njega, Messi je imao apsolutno sve, pa i brzinu.

Ironično, sada kada su veliki prijatelji i partneri, Beckham je ispričao da je upravo zbog Messija razmišlja o prekidu karijere.

Oglasi

“Bio sam spreman istog dana napustiti fudbal kada sam igrao protiv Messija. Pokušao sam ga sustići u jednom trenutku, a on me doslovno ostavio daleko iza. Igrao sam za PSG, a on je igrao za Barcelonu. Ušao je u igru, samo nekoliko minuta postigao je gol. Bilo ga je nemoguće zaustaviti, htio sam da okončan vlastitu karijeru zbog frustracije koju sam imao tada", otkrio je Beckham.

Inače, Beckham je danas toliko sretan što je uspio dovesti jednog od najboljih igrača svih vremena u svoje redove.

"Dovesti Lea Mesija u Inter Miami, u MLS , samo godinu dana nakon što je osvojio Svjetsko prvenstvo, u tim koji ima tri godine... to je pakleno postignuće", priznao je Beckham.

Postignuće uporedivo sa onim u kojima je bivši kapiten Engleske uživao kao fudbaler?

"Nikada nisam mislio da ću imati isti osjećaj kao vlasnik kao kada sam bio igrač", kaže Beckham o trenutku kada je primio vijest da je Messi odlučio da se pridruži Miamiju.

“Kada sam dobio telefonski poziv, imao sam osjećaj koji sam imao kada sam izašao na Old Trafford ili Wembley. Pomislio sam: 'Upravo smo pobijedili svu konkurenciju da potpišemo najboljeg igrača koji je ikada igrao našu igru'".

S Messijem u timu Inter Miami je odmah osvojio svoj prvi trofej, ali propustit će doigravanje u MLS-u, što znači da će Argentinac biti slobodan sve do februara naredne godine, zbog čega su se pojavile glasine da će ga u Saudijskoj Arabiji pokušati dovesti na posudbu kako bi ponovo imao okršaje sa Cristianom Ronaldom. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi