"Za koliko smo novca kupili sudije? Za 200 eura? Perez već godinama kupuje sudije i svi šute"
(AP Photo/Manu Fernandez)

Rosell i Villarejo o slučaju 'Negreira'

"Za koliko smo novca kupili sudije? Za 200 eura? Perez već godinama kupuje sudije i svi šute"

M. Šljivak

Nekadašnji predsjednik Barcelone Sandro Rosell tvrdi da je optužnica protiv katalonskog kluba u aferi 'Negreira' u kojem su optuženi za plaćanje savjeta sudijskog čelnika Jose Marije Enriqueza Negreire koji im je olakšavao pripreme za utakmice.

Sandro Rosell tvrdi da je potpuno smiješno to što se Barcelonu sumnjiči da su imali utjecaja na sudijske odluke u proteklim godinama i da slučaj 'Negreira' u kojem su davali novac za olakšice kod sudija zapravo samo obična farsa.

Nekadašnji prvi čovjek katalonskog velikana ističe da su radili sve ono što i drugi klubovi rade i plaćali su Negreiri za izvještaje, ali ne u kontekstu u kojem se kompletna situacija pokušava predstaviti.

"Plaćali smo Negreiri za izvještaje i za tajnost tih dokumenata. To radi svaki klub i to je normalno. Je li imalo ikakvih utjecaja na sudije? Nije! Optužuju nas bez ikakvih dokaza, pregledali su sve i ništa nisu našli", govori Rosell i nastavlja:

"Već su nas proglasili krivim i optužuju nas bez ikakvih dokaza. Svakih četiri-pet godina nađu nešto da optuže Barcelonu. Prvo je bila La Masija, zatim Negreira i za nekoliko godina će biti nešto novo".

Oglasi

"Kažu da smo mu platili sedam miliona eura, ali za koliko godina? Ako računamo prosjek, to je 4.000 eura za svaki izvještaj. S koliko novca smo ga onda kupili? Za 200 eura? U fudbalu je sve skupo, a mi smo davali 4.000 eura da bi nas neko štitio od žutih kartona ili penala? Smiješno", poruka je Rosella.

Zatim se oglasio i bivši policijski komesar Jose Manuel Villarejo koji je žestoko optužio predsjednika Real Madrida Florentina Pereza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Florentino Perez je već kupovao sudije i to prije nego što je to Barcelona uradila. Međutim, ništa se nije dogodilo jer je on nedodirljiv. Niko se ne osuđuje da ga optuži jer je to ipak Florentino Perez", rekao je Villarejo.

Slučaj protiv Barcelone vodi se pred katalonskim sudom. Dosta je svjedoka koji će biti ispitani u ovom slučaju i vidjet ćemo hoće li Barca biti kažnjena.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Bas tako. Jedini klub koji je imao obilatu pomoć sudija je Real Madrid, onakvo suđenje i penali su se samo za njega svirali i to traje više od 50 godina. U zadnjih 15 godina, u 10 sezona su Realu svirali vise penala nego Barci. Barca osvajala titule sa 3-4 penala u njihovu korist isto i prošle sezone. Suđena im samo 2 penala. Barca ih je u Mesijevoj eri kad su za nju igrali i Xavi, Iniesta, Eto, Villa, Neymar rasturala Real davala im i po 5-6 komada u Madridu nabijali im komplekse. Najveći kancer u svijetu fudbala je Real. Španija je zemlja u kojoj je jedan klub, drzavni projekat, a to ni slučajno nije Barca. Samo Casemirova avantura u Engleskoj je dovoljan dokaz koliko je Real Madrid zastićen kod sudija, više crvenih dobio za pola sezone nego za čitav boravak u Madridu
2 1
NodzeRM
Ovako i cigani rade kad su krivi prebacuju krivicu i optuzuju druge.. zato i jeste cigani!.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi