Desilo se ono što je čekala cijela Turska - Tayyip Erdoğan se oglasio povodom dešavanja u Rijadu
FOTO: EPA

Predsjednik Turske se oglasio

Desilo se ono što je čekala cijela Turska - Tayyip Erdoğan se oglasio povodom dešavanja u Rijadu

Esmer Oštraković

Nimalo lijepe slike desile su se na kraju godine u Saudijskoj Arabiji kada su finale Superkupa u ovoj zemlji trebali odigrati Fenerbahče i Galatasaray.

Saudijci su igračima i jedne i druge ekipe zabranili da na teren izađu u majicama sa likom Kemala Ataturka.

Nakon svega što se dogodilo u Rijadu, desilo se ono što su čekali svi u Turskoj, a to je oglašavanje predsjednika Turske, Tayyip Erdoğana.

"Pogrešno je pretvarati sport u materijal za politiku, ma koji razlog bio. To ne donosi korist našem sportu. Želimo da turski sprot, posebno fudbal dođe do izražaja uspjesima.

Republika je zajednička vrijednost za sve. Gazi Mustafa Kemal je osnivač ove zemlje", jasan je bio Erdogan.

Oglasi

Ali nije se tu zaustavio nego je odlučio dodati još nekoliko rečenica.

"Oni koji su do juče govorili: 'Vi niste Ataturkovi vojnici, nego njegovi psi', i oni koji su hodali ruku pod ruku, nemaju nikakvu vrijednost u našim očima. Iako Republikanska narodna partija ne zna kako branimo čast, dostojanstvo i čast Turske i turskog naroda, cijeli svijet zna jako dobro.

Ne možemo dozvoliti da se ovaj incident izvuče iz konteksta i iskoristi kao emisijski i provokativni materijal. Nismo oklijevali i nećemo oklijevati da preduzmemo sve korake koje je potrebno preduzeti u tom pogledu", završio je Erdogan.

Turski novinar sinoć ispričao šta se desilo u Rijadu

Novinar iz Turske, Atilla Turker odlučio da ispriča šta su radili čelnici iz Saudijske Arabije.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Čelnici iz Saudijske Arabije igračima oba tima rekli su da će ukoliko izađu na teren u majicama sa likom Kemala Ataturka intervenisati policija.

Tu nije kraj, već ukoliko se neko bude opirao bio bi uhapšen. Tako nam je rečeno. Ušli su u svlačionice oba tima i na silu uklonili sve fotografije", ispričao je Turker.

Top Komentari

JuventinoBK
Poserem i tebe i tu zenlju. Jedi ****a erdoganw jebwm ti svu familiju cionisticku. Gnjido jesdna.
0 0
Ham0
Pišaj arape sultane!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti