Ugledni časopis izabrao sportistu godine u Turskoj: "Već je postao legenda"

Veliko priznanje

Ugledni časopis izabrao sportistu godine u Turskoj: "Već je postao legenda"

Edmir Škorić

Kao i obično, na kraju svake godine tursko izdanje poznatog časopisa GQ bira sportistu godine u Turskoj. Ovaj put nagrada odlazi u ruke sjajnog napadača.

Napadač Galatasarayja Mauro Icardi proglašen je sportistom godine. Očito je Argentinac brzo stekao simpatije i postao cijenjen u ovoj zemlji.

"Već je legenda sa svakim svojim pokretom na terenu i izvan njega!", stoji u opisu članka o argentinskom fudbaleru koji je tako dobio još jedno laskavo priznanje.

Naslovnica magazina koji je dao titulu najboljeg sportiste Turske Mauru Icardiju

U tekućoj sezoni 30-godišnji napadač ima 12 golova i 5 asistencija u 17 utakmica turskog prvenstva. Isti broj golova dao je i naš Edin Džeko, koji je član Fenerbahčea i za razliku od Icardija, on se nešto kasnije priključio turskom fudbalu.

Njih dvojica bili su u centru pažnje zbog medijskih prepucavanja nakon nedavnog remija (0:0) u ligaškom derbiju. U petak su se timovi trebali sastati u Rijadu u borbi za trofej u turskom Superkupu, ali je utakmica otkazana iz svima već poznatih razloga.

I Real Madrid želi Icardija

Icardi želi donijeti Galati titulu, a istovremeno ga žele neki drugi evropski timovi, navodno čak postoji mogućnost o prelasku u Real Madrid.

Oglasi

Real Madrid od odlaska Karima Benzeme nema prave 'devetke'. U klub je došao Joselu, koji igra sasvim dobro, ali daleko je on od klase koja treba madridskom timu u vrhu napada.

Stoga se Real počeo zanimati za Argentinca, koji zna da bude problematičan zbog svog ponašanja, ali definitivno igra vrhusnki fudbal, što pokazuje i njegova statistika.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Eventualni potpis za Real Madrid za njega bi sigurno bio potpis života iako je ranije nosio dres Intera i PSG-a. Real je ipak kraljevski klub.

Galata bi sigurno ostala izuzetno oslabljena odlaskom Icardija. On je u Turskoj nezaustavljiv i morat će se dobro potruditi kako bi mu našli zamjenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti