Iz Turske stiže fotografija za sva vremena

Scene koje će svijet pamtiti

Iz Turske stiže fotografija za sva vremena

Midhat Šljivak

Cijeli fudbalski svijet priča o potezu Fenerbahcea i Galatasaraya da ne nastupe u Saudijskoj Arabiji gdje se trebao odigrati meč turskog Super kupa. Turci su pozdravili ovu odluku, došlo je do ujedinjenosti navijača kakva se ne pamti, a iz Istanbula stižu fotografije za pamćenje.

Fudbaleri Fenerbahcea i Galatasaraya nisu odigrali meč Super kupa koji je bio na programu jučer u Saudijskoj Arabiji. Susret je odgođen nakon što su organizatori zabranili izlazak fudbalera u majicama Kemala Paše Ataturka.

Obje ekipe su ekspresno napustile Arabiju i zaputile su se kući. Nevjerovatan doček priredili su im navijači, a pored vatrenih fanova Fenera i Galate, tu su bili i navijači drugih klubova.

Scene iz Saudijske Arabije potpuno su ujedinile Tursku. Više nije bitno ko za koga navija i u ovom trenutku je samo bitna moderna država koju je prije 100 godina osnovao Kemal Paša Ataturk.

A na aerodromu u Istanbulu nastala je i fotografija za sva vremena koja je dokaz šta Turska kao država predstavlja za stanovnike. Navijač Galate na leđima drži navijača Fenera u čijim rukama je fotografija kreatora moderne države Ataturka.

Oglasi

Navijači Galatasaraya i Fenerbahčea u Istanbulu

Mnogi ovu scenu smatraju pravim dokazom turskog jedinstva. Jednostavno je svo rivalstvo nestalo u sekundi i svi se bore za samo jedan cilj - Republiku Tursku.

Saudijci pokušali uhapsiti novinare

Novinar turskog Fox TV Elvan Arat imao je izuzetno neugodnu noć s policijom u Saudijskoj Arabiji. Umalo je uhapšen s kamermanom.

"Saudijci su nas pokušali uhapsiti i razbiti nam kameru. Svim silama su pokušali da nas ubace u policijsko auto. Osiguranje ekipe Fenerbahcea je reagovalo i pomoglo nam je. Sada smo dobro", rekao je Arat.

Turski fudbal pokazao je nevjerovatnu ujedinjenost. Apsolutno svi su imali isti cilj i držali su ga se do samog kraja.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Saudijci su pokušali napraviti neku vrstu osvete. Pokušali su zaustaviti odlazak ekipa iz zemlje, no na kraju su avioni uspješno poletjeli prema Istanbulu i stigli su u ranim jutarnjim satima.

Doček je bio zaista nestvaran. Nastale su scene koje obilaze svijet i koje će se dugo pamtiti.

Top Komentari

user1648586005
Atatürk je kjafir koji se prodao Englezima i borio se protiv Islama u Turskoj
0 5
user1675926959
Opet Bošnjo priča o svjetskoj historiji a ni svoju ne zna hahahaha.Jel vas dosta više debili napaćeni !!! Šta vi znate o Turskoj historiji????? Minder efendije
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi