Eric Choupo-Moting potpisao za Stoke City
Foto: Stoke City FC

Nakon tri sezone u Schalkeu

Eric Choupo-Moting potpisao za Stoke City

Eric Choupo-Moting je, kao slobodan igrač, stigao u Stoke City s kojim je potpisao trogodišnji ugovor, objavljeno je na zvaničnoj stranici ovog engleskog kluba.

Ovaj sjajni krilni fudbaler je protekle tri sezone nosio dres Schalkea u koji je 2014. godine stigao iz Mainza.

Choupo-Moting bi trebao predstavljati veliko pojačanje za Stoke, a kamerunski reprezentativac ističe da je sretan što će imati priliku okušati se u Premier ligi.

"Veoma sam sretan što sam se pridružio porodici Stoke Cityja i što ću imati priliku igrati u engleskoj Premier ligi po prvi put", izjavio je za zvaničnu stranicu Stokea Choupo-Moting.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Eric Choupo-Moting je u svojoj seniorskoj karijeri nastupao za HSV, Nuremberg, Mainz i Schalke, a prošle sezone je za ekipu iz Gelsenkirchena odigrao 30 utakmica u svim takmičenjima, te je uspio postići tri gola i upisati osam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi