"Šta sam trebao? Pustiti Mbappea i nadati se da će sudija svirati ofsajd?"

Garcia se ne može pomiriti s odluikom Taylora

"Šta sam trebao? Pustiti Mbappea i nadati se da će sudija svirati ofsajd?"

E. Čaušević

Reprezentacija Španije poražena je sinoć u finalu Lige nacija od Francuske sa 2:1.

Na San Siru smo gledali fantastično drugo poluvrijeme, a na kraju su Trikolori uspjeli da dođu do pobjede i trofeja u Ligi nacija.

Međutim, mnogi smatraju da je drugi gol Francuske iz 80. minute morao biti poništen jer je bilo jasno da je Kylian Mbappe bio u ofsajdnu.

No, svi su bili šokirani kada je Anthony Taylor iz VAR sobe dobio poruku da se gol priznaje, a objašnjenje je bilo bizarno. Prlikom pasa ka Mbappeu španski defanzivac Eric Garcia je pokušao izbiti loptu, ali to nije uspio i sudije su smatrale da je to početak nove akcije i da nije ofsajd.

Ipak, Garcia nije skoro nikako promijenio smjer lopte i zaista nije jasno kako su sudije došle do odluke da to nije bio ofsajd.

Nakon utakmice oglasio se i Garcia koji je jasno poručio da je Mbappe bio u ofsajdu i da je ovaj gol morao biti poništen, te da mu nije jasno šta je on trebao da uradi u toj situaciji kao zadnji igrač odbrane.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Mbappe je bio u ofsajdu, a sudija mi govori da sam ja s namjerom dirao loptu. Šta sam trebao uraditi? Skloniti se sa strane, pustiti Mbappea da prođe i nadati se da će tada svirati ofsajd? Izgleda da su sad takva pravila...", rekao je Garcia nakon utakmice.

Ova odluka engleskih sudija izazvala je lavinu žestokih kritika od strane španske javnosti, te je jasno da je Taylor zajedno sa svojim pomoćnicima bacio mrlju na finalni okršaj Lige nacija.

Top Komentari

Jasminn
Ovo postaje neki standard za Francuze u nogometu da svako par godina sudija napravi velikuuuu gresku ali uvijek u njihovu korist, jer stvsrno se ne sjecam da je sudija nekad svirao u korist suparnika
8 2
celikze
sta da ocekujes pa ljudi imaju najacu ligu u svijetu ali zato najlosije sudije….pa pogledajte u ENG lizi sta rade sa Varom smijesno….apsolutno mi nije nikakvo iznenadjenje
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi