Odbio je Newcastle i platu od 13 miliona jer sa svojim timom želi da "uništava" bogataše

Ogroman novac u pitanju

Odbio je Newcastle i platu od 13 miliona jer sa svojim timom želi da "uništava" bogataše

A. Čaušević

Prvi značajan potez kojeg su napravili novi vlasnici Newcastle Uniteda nakon preuzimanja bio je otkaz Steveu Bruceu. 

Zahvaljujući ogromnom bogatstvu Mohameda Bin Salmana Newcastle United je preko noći najbogatiji fudbalski klub na svijetu te se popularne Svrake nadaju da će se brzo vratiti na staze stare slave.

Želja novih gazdi je da na klupu dovedu ambicioznog i sposobnog stručnjaka koji ima dovoljno znanja da može ekspresno klub odvesti do vrha engleskog, a zatim i evropskog fudbala.

Prema izvještajima određenih inostranih medija izbor je pao na Erika ten Haga koji već neko vrijeme, tačnije već duže od četiri sezone radi odličan posao na klupi Ajaxa.

Newcastle United je kako piše Daily Mail na nizozemskog trenera pripremio platu od 13 miliona eura što bi 51-godišnjaka učinilo trećim najplaćenijim trenerom u Premierhispu iza Juergena Kloppa i Pepa Guardiole.

Međutim, planovi za Svrake nisu otišli u smjeru u kojem su to zamislili u engleskom klubu pošto je Ten Hag odlučio ostati među Kopljanicima jer želi da nastavi prkositi najbogatijim klubovima Starog kontinenta nakon što je prije nekoliko sezona "posramio" Real Madrid i Juventus u Ligi prvaka. 

"Kada sam produžio ugovor s Ajaxom rekao sam da imamo tim koji se može razvijati. Želimo 'nervirati' najbolje timove Evrope. Na pravom smo putu, da tako kažem", rekao je Nizozemac te poručio da je maksimalno fokusiran na Ajax.

"Trebamo nastaviti. U oktobru, novembru i decembru se ništa ne sovaja. Moramo nastaviti u ovom tempu."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ajax igra odlično za sada. Prvi su u domaćem prvenstvu. Za vikend su pobijedili PSV sa visokih 5:0, dok u Ligi prvaka nakon tri kola imaju maksimalan učinak te su već jednom nogom u nokaut fazi.

S druge strane, dosadašnji dio sezone za Newcastle United je očajan. Ekipa sa St James Parka još uvijek nema pobjede. Nakon devet kola osvojena su samo četiri boda što je dovoljno za 19. mjesto na tabeli. 

Top Komentari

Arnel925
Biće mu zao za koju godinu da je rekao ne kad bude niko i ništa
1 9
struja
Respekt,krvave pare ne.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi