Bin Salman je izabrao dvojac koji će Newcastle voditi do vrha evropskog fudbala?
FOTO - EPA

Kreću pregovori?

Bin Salman je izabrao dvojac koji će Newcastle voditi do vrha evropskog fudbala?

A. Beganović

Saudijski princ Mohammed bin Salman prije nekoliko sedmica i zvanično je postao novi vlasnih Newcastlea, a od njegovog preuzimanja kluba špekuliše se i sa imenom novog menadžera.

Nakon što je Newcastle postao najbogatiji klub na svijetu, sa njim se povezuju brojna igračka, ali i trenerska imena. Nema dana da mediji na Otoku sa Newcastleom ne povežu nekog sjajnog igrača ili trenera, a jučerašnje vijesti govore da Salman ima jednu veliku želju.

Ta želja je nizozemski dvojac iz Ajaxa, sportski direktor Marc Overmars i trener Eric ten Hag koji sa slavnim nizozemskim klubom radi doista fenomenalan posao.

Navodno, Ten Hag i Overmars su zagrijani za Newcastle, a to je potvrdio i urednik nizozemskog Telegraafa.

"Zainteresovani su za taj projekat. To je veliki izazov. Overmars je u Ajaxu 10 godina, uradio je u klubu sve što je mogao. Uskoro očekujte zvanične poteze Newcastlea i početak pregovora", istakao je urednik pomenutog nizozemskog lista.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Overmars i Ten Hag su najzaslužniji za sjajne rezultate Ajaxa u posljednje vrijeme. Overmars je 2017. godine iz Utrechta doveo Ten Haga na klupu Ajaxa, a uprkos tome što svake godine prodaju svoje najbolje igrače, i dalje su neprikosnoveni u Nizozemskoj.

Ten Hag je sa Ajaxom osvojio dvije titule i dva Kupa s tim što mu je u sezoni 2019/2020 "oteta" još jedna titula zbog pandemije korona virusa, a Ajax je pod njegovim vodstvom igrao i u polufinalu Lige prvaka.

Top Komentari

Miskee
Ili Ten Hag iz Ajaxa ili Conceicao iz Porta, barem za početak...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti