Ko će umjesto Pochettina: Francuska legenda, želja Uniteda, trener Bayerna ili harizmatični Talijan?

Argentinac će postati bivši

Ko će umjesto Pochettina: Francuska legenda, želja Uniteda, trener Bayerna ili harizmatični Talijan?

E. Ganibegović

Sve su prilike i predviđanja da će Mauricio Pochettino na ljeto postati bivši u PSG-u.

Klub iz glavnog grada Francuske već traži nasljednika, a među užim izborom glavnih kandidata su Julian Nagelsmann (trenutni trener Bayerna) i Erik ten Hag (trener Ajaxa).

Dok je PSG na putu da osvoji nacionalno prvenstvo, klupski dužnosnici u Parizu nezadovoljni su radom Mauricija Pochettina. Glavni cilj Argentinca bio je osvajanje Lige prvaka, ali je na tom putu zaustavljen već u osmini finala od strane Real Madrida.

Stoga je dnevni list "Le Parisien" objavio spisak trenera koji mogu zamijeniti Argentinca nakon završetka tekuće sezone. Nema naznaka da bi bivši menadžer Tottenhama mogao zadržati posao.

Julian Nagelsmann je najmanje očekivani kandidat, a sve nakon ispadanja Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka i neugodnosti koje je mladi stručnjak doživio nakon toga. 

Među kandidatima je, dakle, i  Erik ten Haag, iako se njegovo ime skoro pa sigurno spominje u kontekstu nasljednika Ralfa Rangnicka na klupi Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Potencijalni nasljednik Pochettina mogao bi biti i Antonio Conte. Dobro mu ide u Tottenhamu, ali, prema medijima, ipak nije to to. 

Među svim mogućim kandidatima, najviše šanse da postane trener PSG-a ima Zinedine Zidane. Glavni razlozi za Francuze su njegovi veliki uspjesi u Real Madridu, te činjenica da trenutno ne vodi nijedan klub i to od maja 2021. godine.

Top Komentari

irnes4
Debili umjesto da dovedu nepoznatog ,dovode poznate ali nedokazane
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi