Ten Hag ima listu pojačanja: Na Old Traffordu želi četiri zvijezde, ali jedna od njih je prioritet

Na ljeto stiže u Manchester

Ten Hag ima listu pojačanja: Na Old Traffordu želi četiri zvijezde, ali jedna od njih je prioritet

Edmir Škorić

Erik ten Hag (52) postat će novi menadžer Manchester Uniteda, a sjajni stručnjak sastavio je listu potencijalnih želja za ljetni prijelazni rok. Na njoj su četiri zvučna imena iz engleske Premier lige.

Prema svemu sudeći, Ten Hag će na kraju sezone napustiti Ajax i preuzeti ekipu Manchester Uniteda jer je postignut dogovor, iako još posao nije zvanično potvrđen.

Ajax će u slučaju da Ten Hag ode iz kluba na kraju sezone inkasirati dva miliona eura odštete, a iskusni trener je nedavno hvalio United.

"Manchester United je veliki klub sa sjajnim navijačima, ali mogu se samo ponavljati. Fokusiran sam samo na Ajax. Već imamo planove za novu sezonu, ali ako u nekom trenutku odlučim da napravim novi iskorak u karijeri, nadam se da će to ljudi razumjeti", rekao je Ten Hag, ali je ipak dao određene tragove da bi mogao otići na Teatar snova.

"Ne želim ništa odbaciti. U fudbalu se stalno dešavaju promjene. Normalno je da se pregovara s drugim klubovima jer se u ovom poslu svi poznajemo", rekao je Ten Hag.

Sjajni trener je u karijeri vodio Go Ahead Eaglese, drugi tim minhenskog Bayerna i Utrecht. U Ajaxu je od 2017. godine.

Ten Hag će imati svoju listu pojačanja kada dođe na Old Trafford, a navodno je jedna od glavnih želja sjajnog nizozemskog stručnjaka Harry Kane. Napadača Tottenhama United ionako odavno namjerava dovesti.

Čak i ako ne uspiju da se plasiraju u Ligu prvaka, čelnici Uniteda će svejedno Ten Hagu dati značajnu svotu novca za ljetne transfere, a na meti pored Kanea su Declan Rice iz West Hama, John McGinn iz Aston Ville i Kalvin Philipps iz Leedsa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prema trenutnim tržišnim vrijednostima, Kane košta oko 100 miliona eura, Rice 75, McGinn 30, a Philipps 50 miliona eura. Vidjet ćemo hoće li svi oni put Manchestera ili barem neko od njih, no Kane je prioritet nad prioritetima.

Manchester United zauzima sedmo mjesto u Premier ligi s 51 bodom sakupljenim u 30 odigranih utakmica

Top Komentari

Eno30
Dobro dosao Ten Hage. Od svega ovde nabrojanog najvise vjerujem da ce te vi doci u United, a od igraca tesko da ce svi doci pogitici Ginn, Philipps i Raice sva tri igraca vezna nogdje odvrane no na vidiku ni bekova. A svi vidimo i znamo da je odbrana najlošija strana Uniteda. A sto se tice Kane doce jedino ako City kupi Halanda pa odustanu od njega i ovako sumljam da ce doci jer Totenhem je blizi ligi prvaka ili evrope od Uniteda. Ali sve dok ne vidim crno na bjelo ovaj clanak cu smatrat novinarskim nagadzanjima
3 1
Zax
Mu ima novac ali je odbrana najveci problem.ovde treba jedan restart ali ozbiljan.Probali su sve ovih zadnjih godina ali trofeja ni na vidiku.Ronaldo iako je konkretan trebalo bi ga se rjesiti i poceti pravidi ekipu na zdravim temeljima
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti