United izgubio 3:1, Ten Hag - zadovoljan

Smatra da su igrali dobro

United izgubio 3:1, Ten Hag - zadovoljan

E. Škorić

Fudbaleri Manchester Uniteda vodili su na Etihadu protiv gradskog rivala Manchester Cityja, ali su na kraju poraženi s 3:1.

Sjajnim golom Marcusa Rashforda United je poveo u 12. minuti i imao je vodstvo do odlaska na odmor, no u nastavku potpuni preokret ekipe Pepa Guardiole.

Junak je bio Phil Foden sa dva gola, da bi u nadoknadi Erling Haaland dokrajčio Crvene đavole. Ovom pobjedom City je zadržao korak za vodećim Liverpoolom i ponovo je na samo bod od Redsa, s tim da će im gostovati naredne sedmice na Anfieldu.

Trener Uniteda Erik ten Hag je nakon susreta rekao da je njegova ekipa igrala dobro, ali da nije iskoristila prilike.

"Općenito mislim da je to bila dobra predstava, poveli smo 1:0 i imali smo svoje trenutke da postignemo drugi gol", prvo je rekao trener Crvenih vragova.

Oglasi

Nizozemac je bio zadovoljan kako je njegova momčad izvršila njegove taktičke upute, osjećajući da su jednostavno poništene u nekoliko 'odlučujućih trenutaka', osobito neposredno nakon što su Rashford i Alejandro Garnacho mogli dobiti prekršaje nakon intervencija Kylea Walkera i Edersona.

“Mislim da je to bila dobra predstava s naše strane. Poveli smo 1:0 i igrali po planu. Imali smo i mi svoje trenutke nakon toga, da idemo na 2:0. Mislim da smo se jako dobro branili. Ali tada su bila dva, reći ću odlučujuća trenutka u kojima smo zamalo napravili iskorak i primili smo prvi gol i također drugi gol nakon također odlučujućeg trenutka, kada je Garnacho prošao nakon prekida. Pa da, onda ste razočarani. Moramo to prihvatiti, ali to je što je. Ipak, mislim da smo imali priliku uzeti barem bod, ali i pobjeda je bila moguća".

O prekršaju Kylea Walkera nad Marcusom Rashfordom: "Pitao sam Marcusa je li bilo kontakta, možda laganog, ali bilo je kontakta."

O taktici: "Ulazak iza odbrambene linije brzinom Garnacha, već nakon nekoliko minuta dobar prodor i brzo dobar pogodak Rashforda".

“Dobro smo zatvorili sredinu i jako dobro zonu. Držali smo se plana i imali smo trenutak akcije, ali smo podbacili u nekim dijelovima, zbog čega smo primili golove”, dodao je nizozemski trener.

Dva igrača su zaigrali, a Ten Hag ističe da nisu bili stoposto spremni, radi se o Rashfordu i Evansu i Ten Hag nije siguran hoće li biti spremni za duel s Evertonom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Smatra da se tim poboljšao u 2024. godini.

“Imali smo jedan loš, loš nastup prošle sedmice [protiv Fulhama], gdje nismo igrali tako dobro, ali od ove godine nadalje, mislim da stvarno napredujemo. Morate vratiti neke bodove, a onda morate pobijediti u utakmici kao danas protiv Cityja. A dolazi još više utakmica. Ima još mnogo utakmica za odigrati i svako svakoga može pobijediti. Tako da se stvari mogu brzo okrenuti. Dakle, moramo pobjeđivati ​​u našim utakmicama. Broj pet bi mogla biti pozicija za Ligu prvaka, tako da, kao što sam rekao, moramo se boriti za to", dodao je Ten Hag.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi