Eriksen poput migranta u Milanu: "Živim u kampu..."

Još nije stigao da se smjesti

Eriksen poput migranta u Milanu: "Živim u kampu..."

E. Škorić

Danski reprezentativac Christian Eriksen u januaru je došao u Inter i još uvijek nije kupio kuću u Italiji.

Eriksen je za 16,9 miliona funti iz Tottenhama prešao u Inter, ali zbog pandemije koronavirusa nije stigao da kupi kuću u Milanu i otkrio je kako trenutno živi u klupskom kampu, odnosno centru za treniranje.

"Mislio sam prvo razgovarati s Romeluom Lukakuom ili Ashleyjem Youngom, ali oni su imali porodice o kojima treba brinuti i spavati 14 dana na nečijoj sofi nije baš prijatno", rekao je Eriksen, pa je dodao:

"Umjesto toga, ostao sam u klupskom kampu s petero članova osoblja koji su se također odlučili izolirati kako bi zaštitili svoje porodice".

Nadalje, Eriksen je otkrio da ga je upozorila italijanska policija nakon posjete supermarketu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Policija me zaustavila i na svom izuzetno slabom italijanskom jeziku morao sam objasniti šta radim, kuda idem i zašto sam izlazio iz kuće", dodao je Eriksen, koji je pored svega pronazalio način da koliko-toliko održi fizičku spremu.

"Trčao sam oko parkirališta, tamo sam mogao trčati 35 metara ravno, a zatim se vraćam nazad i opet trčim 35 metara", veli Danac koji je u tekućoj sezoni stigao sakupiti četiri nastupa u Seriji A, dok je većinu sezone igrao u dresu bivšeg kluba Tottenhama (20 mečeva u Premier ligi i dva gola).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi