Stručnjaci su donijeli brutalan zaključak o igri Haalanda: "On je Cityju igrač manje na terenu"

Smatraju da je City bolji bez Norvežanina u timu

Stručnjaci su donijeli brutalan zaključak o igri Haalanda: "On je Cityju igrač manje na terenu"

Edmir Škorić

Norveški reprezentativac Erling Haaland uvjerljivo je prvi strijelac Manchester Cityja i kompletne engleske Premier lige, ali prema riječima stručnjaka - njegov tim je čak i bolji bez njega.

Manchester City je drugi na tabeli Premier lige zahvaljujući golovima sjajnog Haalanda. Zabio je čak 42 pogotka u 37 nastupa u svim takmičenjima i vodi u poretku Zlatne kopačke.

Norvežanin, međutim, nije sudjelovao u posljednjoj utakmici Manchestera protiv Liverpoola zbog povrede prepone. Unatoč tome, tim Pepa Guardiole sjajno se snašao i slavio sa čak 4:1. Neki su stručnjaci smatrali da je City odigrao mnogo spektakularniju utakmicu bez Haalanda, što je ponovo pokrenulo raspravu o korisnosti napadača u ekipi.

Thierry Henry je već prije nekoliko sedmica istaknuo kako Manchester ima problema u konstruiranju akcije, a glavni krivac je Haaland. Legendarni nogometaš optužio ga je da trči naprijed, bez obzira ko je s loptom. Osim toga, ne pomaže ekipi u odbrani, ne može igrati na različitim pozicijama i fokusiran je samo na postizanje golova. To, prema Henryju, šteti cijelom timu.

Nakon utakmice protiv Liverpoola složio se, među ostalim, i s ovom izjavom, Garth Crooks, bivši nogometaš Tottenhama .

"Manchester izgleda kao bolja ekipa, kompletnija, bez Norvežanina. Kad Haaland uđe, igra je manje tečna i mnogo izravnija, pogotovo u posljednjoj trećini terena. Ne imati Norvežanina u početnih jedanaest u budućnosti možda i nije tako loša ideja kao što su neki isprva mislili", rekao je Crooks.

Oglasi

Dietmar Hamann je prije nekoliko mjeseci iznio slično mišljenje.

"City je bio bolja momčad bez Haalanda, iako je zabio preko 40 golova. Guardiola voli igrati s igračima koji se slažu i grade akcije. Haaland nije tako dobar u tome kao Grealish ili Foden", kazao je.

Štoviše, kako prenose novinari katalonskog "Sporta", statistika također govori da je od potpisa Haalanda Manchester posustao u određenim aspektima igre.

Stručnjaci smatraju da City s Haalandom u prvih 11 ima "igrača manje" i da je kvalitetniji timski bez Norvežanina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Guardiola međutim ne mari za mišljenja drugih ljudi i ne namjerava Haalanda udaljiti iz prve postave. Norvežanin se oporavio i mogao bi se naći u timu već u subotu protiv Southamptona.

Građani nemaju izbora, sutra moraju da dobiju ako žele ostati u utrci za titulu jer vodeći Arsenal ima čak osam bodova više, ali treba imati na umu da Topnike u nedjelju čeka pakleno gostovanje kod Liverpoola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1574859714
Pa valjda napadac mora uvijek biti naprijed,oko sesnesterca i cekati loptu a ne vracati se u odbranu.
0 0
E.Car
Ja stručnjaka i gofana!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi