Kandidat manje: Odustali od Haalanda, jer imaju bolju i jeftiniju opciju
FOTO: EPA

Očekuje nas uzbudljivo ljeto

Kandidat manje: Odustali od Haalanda, jer imaju bolju i jeftiniju opciju

Haris Zilić

Jedna "sapunica" manje kada je u pitanju Erling Haaland.

Manchester City je prema pisanjima ostrvskih medija odustao od transfera norveškog napadača, obzirom da je napadač Tottenhama Harry Kane glavna meta i Građani smatraju da bi bio bolja opcija od Haalanda.

Guardiola također favorizuje Kanea, a i manje bi novca potršili na igrača koji je sličan kvalitete kao Haaland smatraju u Cityu.

Kraljevi i Alf-Inge Haaland, te desna ruka Mina Raiole Rafaela Pimienta, obavili su pregovore u Monacu i navodno je postignut dogovor koji će Realu olakšati dovođenje 21-godišnjeg fudbalera, ali Real je samo jedan u nizu klubova koji se spominju kao nova destinacija Haalanda, a čini se da je Cityeva odluka smanjila taj broj.

Haalandova cijena bit će 75 miliona eura, ali kompletan posao uz platu za fudbalera, te brojne bonuse za agente, mogao bi koštati preko 300 miliona eura.

Sigurno je da na sočekuje veoma uzbudljivo ljeto na fudbalskom tržištu.

Top Komentari

Klicko
Ja jao vrsni poznavalac fudbala mislim da se Halaand isplati više nego Kane.
0 6
Goran86
Kane je rupa, Haland je masina on ceka da pokuca najveci Bayern
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi