Ozbiljno je zaiskrilo između Borussije i Haalanda
Foto - EPA

Šta se dešava u Dortmundu?

Ozbiljno je zaiskrilo između Borussije i Haalanda

M. Šljivak

Norveški napadač Erling Haaland (21) dao je u petak zanimljivu izjavu nakon meča protiv Freiburga.

Fudbaler Borussije istakao je kako ga klub tjera da što prije donese odluku gdje će igrati naredne sezone.

"Proteklih šest mjeseci nisam želio pričati o budućnosti iz poštovanja prema klubu. Ali, klub je počeo da me pritišće da donesem odluku. Ja samo želim igrati fudbal, ali oni me pritišću da sad donesem odluku o budućnosti. To znači da ću uskoro morati da odlučim", rekao je Haaland i dodao je:

"Kao što sam rekao, napravili su pritisak na mene, a ja sam šutio iz poštovanja prema klubu i navijačima, ali zbog tog pritiska će određene stvari morati da se dese. Žele odluku odmah".

"Ja ne bih volio donositi odluku sad. Usred smo teškog perioda i samo želim igrati fudbal. Trenutno to ne mogu", istakao je norveški napadač.

Njegovi komentari su iznenadili direktora kluba Michaela Zorca.

Oglasi

"Njegovi komentari su nas iznenadili. Niko nije postavio nikakav rok i nikakvih razgovora nije bilo. Jasno je da želimo i jedino profesionalno je da želimo uskoro održati razgovore", rekao je Zorc.

Nešto drugačiju izjavu dao je izvršni direktor Hans-Joachim Watzke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"On je spontana osoba i dozvoljeno mu je da priča. S Erlingom nema problema, ali mora da razumije i našu situaciju. Ne možemo čekati kraj maja za odluku", rekao je Watzke za Ruhr Nachrichten.

Očigledno da između Haalanda i Borussije nešto ne štima i vidjet ćemo šta će se dešavati u narednom periodu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Klauzula je napravljena, da na ljeto moze ici. svi znaju da ce se to i desiti. Cast vama , ali on je kalibar za najvece klubove i za titule da osvaja.
2 0
Zoilomas
Mbappe ide u Real on ce U Barcelonu a nije nista lose reko samo je reko da ima pritisak i da mora donijeti odluku ubrzo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi