Odgovor Haalandu iz kluba: "Mi ne možemo čekati"
Foto - EPA

Watzke se oglasio

Odgovor Haalandu iz kluba: "Mi ne možemo čekati"

M. Šljivak

Napadač Borussije iz Dortmunda Erling Haaland (21) prozvao je čelnike kluba nakon meča s Freiburgom.

Norveškom fudbaleru nije se dopalo što klub od njega traži da se odluči o novom timu i to prije kraja sezone.

"Proteklih šest mjeseci nisam želio pričati o budućnosti iz poštovanja prema klubu. Ali, klub je počeo da me pritišće da donesem odluku. Ja samo želim igrati fudbal, ali oni me pritišću da sad donesem odluku o budućnosti. To znači da ću uskoro morati da odlučim", rekao je Haaland i dodao je:

"Kao što sam rekao, napravili su pritisak na mene, a ja sam šutio iz poštovanja prema klubu i navijačima, ali zbog tog pritiska će određene stvari morati da se dese. Žele odluku odmah".

"Ja ne bih volio donositi odluku sad. Usred smo teškog perioda i samo želim igrati fudbal. Trenutno to ne mogu", istakao je norveški napadač.

Odgovor mu je poslao izvršni direktor kluba Hans-Joachim Watzke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"On je spontana osoba i dozvoljeno mu je da priča. S Erlingom nema problema, ali mora da razumije i našu situaciju. Ne možemo čekati kraj maja za odluku", rekao je Watzke za Ruhr Nachrichten.

Haaland bi odluku mogao donijeti do kraja mjeseca i bit će zanimljivo vidjeti šta će sjajni napadač odlučiti.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Sta je klubu bitno gdje ce, ako je ista cjena, mozda se boje da ne predje u Bayern, koji ionako dominira za sada, malo ih je korona zaustavila, ali mislim da ce uzeti titulu.Momak ceka rasplet, sa Mbappe i Realom, City sta nudi, Psg, moda i Chelsea, 75 miliona za te bogatase nije neki novac.Vazno je Railu zadovoljiti i oca njegovog, a uz to i godisnja plata za njega kao igraca.
1 4
Mele
Borusija ima na radaru, uvijek po desetak ili vise fudbalera koje prate, jos plus akademija, mladi tim, mladi talenti itd. Naci ce oni sebi opet igraca.Ali takvog golgetera nece sigurno.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi