Borussia pronašla zamjenu za Haalanda, sve prati i Edin Džeko

Transfer novosti

Borussia pronašla zamjenu za Haalanda, sve prati i Edin Džeko

E. Ganibegović

Erling Haaland na ljeto će napustiti Borussiju Dortmund.

Sjajni norveški napadač vjerovatno će pojačati jedan od dva najveća španska kluba Real Madrid ili Barcelonu, no ni Borussia ne sjedi skršenih ruku.

Milioneri su se bacili u potragu za njegovom zamjenom, a njemački mediji pišu kako je izbor pao na Gianlucu Scamaccu, italijanskog napadača koji je trenutno član Sassuola.

Ovaj 23-godišnjak ugovor s italijanskim prvoligašom ima do ljeta 2025. godine, no gotovo sigurno će napustiti klub već narednog ljeta, a Borussia ne bi trebala imati problema oko isplate obeštećenja Sassuolu.

Ipak, za njegove usluge nije zainteresovana samo Borussia. Italijanski mediji prenose da je za njegove usluge zainteresovan i Inter, a i da je želja igrača da ostane u Italiji, tako da bi se vrlo lako moglo desiti da se pojača i konkurencija u napadu Intera gdje je broj jedan naš Edin Džeko.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Scamacca je ove sezone u dresu Sassuola na 22 utakmice u Seriji A postigao devet golova.

Kao omladinac Scamacca je igrao za Lazio, Romu, PSV i Sassuolo koji ga je i afirmisao i slao ga na posudbe u Cremonese, Zwolle, Ascoli i Genou, a od ljeta je standardan član ove ekipe.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Dzeko je svoje odzekio, ovo mu je zadnja sezona, ide se po skamaku. Inzagi ce vise htjet odlicnog kaiseda na klupi neg dida dzeku
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi