Niko od igrača Gibraltara nije htio mijenjati dres s Haalandom: "Klasu ne možeš kupiti"

Bili su ljuti na napadača Borussije

Niko od igrača Gibraltara nije htio mijenjati dres s Haalandom: "Klasu ne možeš kupiti"

E. Škorić

Prije nekoliko dana Erling Haaland postigao je hat-trick u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Gibraltara.

Nakon ove utakmice u kojoj je Norveška slavila uvjerljivo s 5:1 niko od protivničkih igrača nije želio zamijeniti dres sa zvijezdom Borussije Dortmund i reprezentacije Norveške. Razlog je bilo ponašanje Norvežanina u prvom meču ovih timova, kada je odbio da da svoj dres kapitenu Gibraltara, koji je želio obradovati svog sinčića.

"Ignorisali smo ga. U martu je naš kapiten Roy Chipolina zatražio od njega dres. Nakon intervjua za televiziju, rekao mu je: 'moj sinčić je tvoj veliki fan, idemo se zamijeniti za dresove?'. Reakcija je bila iznenađujuća. Haaland ga je samo pogledao, nasmijao se i otišao. On može kupiti mnoge stvari, ali klasa se ne može kupiti. Imao je priliku pružiti malom djetetu veliko zadovoljstvo, ali je rekao ne. Iz tog razloga niko od nas nije želio njegov dres u Oslu", rekao je jedan od igrača Gibraltara Reece Styche.

Haaland ima nevjerovatne brojke ove sezone. Za reprezentaciju je postigao 12 golova na 15 mečeva, a u sedam nastupa za Borussiju Dortmund ima devet golova i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Uz Kyliana Mbappea je trenutno najtalentovaniji igrač na svijetu i neko koga smatraju nasljednikom Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

No, da bi postao pravi šampion, ovaj 21-godišnji Norvežanin morat će da poradi na vlastitom imidžu i da shvati da su i neke sitnice poput darivanja dresa mladim fanovima naprosto stvari koje mogu samo da mu pomognu da postane još veći.

Top Komentari

MaxBavarac
Uz Mbapea trenutno najveci umisljenko i prepotentni gad...
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi