Nakon Torresa, Barcelona sprema još jedan veliki transfer iz Manchester Cityja

Žele se dodatno pojačati

Nakon Torresa, Barcelona sprema još jedan veliki transfer iz Manchester Cityja

Eldar Ganibegović

U zimskom prijelaznom roku svjedočili smo transferu Ferrana Torresa iz Manchester Cityja u Barcelonu. 

Katalonci su za njegove usluge Građanima platili 50 miliona eura, a sada ponovo žele da kupuju na Etihadu.

Sky Sports objavljuje da momčad Blaugrane želi dovesti još jednog nogometaša iz aktualnog lidera engleske Premier lige, a prema pomenuntom izvoru, Gabriel Jesus je na Barceloninoj listi želja, te su za taj transfer pripremili 30 miliona eura.

Podsjetimo, Jesus je u Manchester City stigao iz Palmeirasa u januaru 2017. godine u trenasferu vrijednom 32 miliona eura. 

Sa Cityjem je tri puta bio prvak Engleske, jednom je osvojio FA, a četiri puta Liga kup. Također, dva puta je podigao trofej engleskog Superkupa, no glavni cilj je Liga prvaka u kojoj su stigli do polufinala gdje ih čeka dvomeč s Real Madridom.

U timu Pepa Guardiole Jesus je ove sezone odigrao 33 utakmice uz sedam golova i 11 asistencija. 

Barcelona želi i Roberta Lewandowskog

Najnovije informacije o Lewandowskom pojavile su se sinoć. Njemačka podružnica Sky Sportsa potvrdila je dosadašnja izvješća prema kojima se Barcelona sprema poslati prvu ponudu za prvog strijelca njemačke Bundeslige.

Ujedno je objavljeno da Bayern nije previše voljan pristati na ljetni transfer. Posljednja opcija je 2023. godina, kada bi klupske vlasti mogle dopustiti Poljaku besplatan odlazak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, "Kicker" je objavio nešto što je u suprotnosti s ovom informacijom. Novinari popularnog njemačkog dnevnika javljaju da je takva informacija samo igra vlasti bavarskog kluba.

Prema posljednjim izvješćima, njemački prvak će pristati na odlazak svoje najveće zvijezde samo ako klub dobije ponudu od najmanje 40 milijuna eura. "Kicker" je također dodao da bi i sam Lewandowski trebao zaboraviti na traženu povišicu. Konačni prijedlog novog ugovora uključivao je ponudu od 24 miliona eura, koliko i trenutno zarađuje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dzemil18
Iduće sezone Barcelona igra s 11 napadača u sastavu
3 0
Goran86
Zaboravi Garciju, sve sto City suta ovi uzimaju
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi