Sprema se najveći posao u historiji fudbala: Fudbalski predator će koštati 300 miliona!

Ogroman novac je u pitanju

Sprema se najveći posao u historiji fudbala: Fudbalski predator će koštati 300 miliona!

A. Čaušević

FIFA namjerava ograničiti menadžerske komisije od naredne sezone što će najmoćniji agenti današnjice nastojati maksimalno da iskoriste. 

The Times je prije nekoliko dana pisao kako će krajnja granica za komisiju biti 10 % što je ozbiljan udarac na fudbalske moćnike kao što su Mino Raiola, Jonathan Barnet, Pini Zahavi ili Jorge Mendes.

Nacionalnim savezima će biti dozvoljeno da i dodatno smanje taj procenat ukoliko vide da stvari izmiču kontroli. Pravilo će biti uvedeno od sljedeće sezone.

Novi plan je da se ograničenje od 10 % primjenjuje kod transfera igrača, te ograničenje na 3 % od plate igrača zbog usluga koje je dobio od menadžera.

Kao da Raiola zna šta se sprema pa posljednjih dana intenzivno radi na novim velikim poslovima, uključujući i onaj koji se može smatrati i najvećim u historiji fudbala.

Kontorverzni menadžer koji zastupa neke od najboljih igrača svijeta je proteklih dana boravio u Torinu gdje je razgovarao prvo sa Joanom Laportom (Barcelona), a zatim i Pavelom Nedvedom (Juventus).

Oglasi

Dojam je da Raiola traži klub za svog najskupljeg eksponata i fudbalskog predatora Erlinga Haalanda koji je predodređen da u narednim godinama postane najbolji igrač svijeta.

Svoj kvalitet Haaland je potvrdio i srijedu navečer kada je psotigao dva gola u trijumfu žuto-crnih nad Furthom. Njegov drugi gol glavom sa 10-ak metara je posebno impresivan. 

Njemački Bild je jučer donio vijest da će klub koji odluči da dovede Haalanda morati imati spremnih 300 miliona eura.

I dok novac za transfer i nije rekordan (između 80 i 100 miliona), ostatak "paketa" se odnosi na menadžersku komisiju i platu koju bi zarađivao najbolji fudbaler Borussije Dortmund.

Među zainteresovanim klubovima je i Bayern. Bavarci uporno insisitiraju da ne žele 21-godišnjaka, ali kako nema dogovora s Robertom Lewandowskim oko produženja ugovora ne isključuje se opcija dovođenja Norvežanina.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Poznato je da je Haaland velika želja i Real Madrida, dok teško da Juventus i Barcelona koji imaju finansijskih problema mogu priuštiti paket od 300 miliona eura.

Svakako ne treba otpisati PSG te superbogate Engleze. Samo je pitanje ko je spreman da izdvoji najviše novca i "nagradi" Raiolu...

Top Komentari

Vienner
Da ne ode u Newcastle ipak niko nije htio ni u Chelsea ni u Man city ispocetka kao ni u PSG pa svi odose za parama ipak Haaland ne odlucuju Mino je tu glavni
3 1
Jasminn
Pa sacekaj u tih 300 mil je ukljuceno i plata za naredne 4-5 godina. Onda npr Modric je kostao Real 200-300 mil isto (ukljucimo li platu), cuj ukljucujete platu. Opet nece biti najveci posao u historiji. Neymar je Psg kostao pola milijarde, samo su Barceloni dali 222 miliona, a gdje plata od nekih 40miliona po sezoni. Pa nije igrao dzabe ni Neymar ni Ronaldo, ni Bejl, ni Mbappe i svi ostali imaju extra velike plate. Cuj ukljucujete platu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti