Ima li svijet novog najboljeg napadača? Neumoljiva mašina ne prestaje da melje!

Zabio je novi gol

Ima li svijet novog najboljeg napadača? Neumoljiva mašina ne prestaje da melje!

A. Čaušević

Ukoliko je nekom prijala Lioga nacija onda je to definitivno Erling Haaland. 

Haaland je već godinama u grupi najboljih napadača svijet, ali zbog onog što pokazuje u dresu Norveške zaslužuje možda i zaslužuje epitet najboljeg.

Norvežani su u četvrtom kolu Lige nacija dočekali Šveđane, a Haalandu je bilo dovoljno 10 minuta da postigne gol.

Novi napadač Manchester Cityja je itekako snalažljiv u protivničkom kaznenom prostoru. To je potvrdio i ovaj put golom glavom. Gol pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Cristiano Ronaldo je najbolji strijelac u reprezentativnom fudbalu sa 117 golova, a 21-godišnji Norvežanin mu već sada predstavlja prijetnju.

Naime, 21-godišnji Haaland je na 21 golu za A reprezentaciju svoje zemlje postigao 19 golova. Obzirom da je pred njim još najmanje 15 godina reprezentativne karijere neće biti izenanđenje ukoliko stigne Ronalda.

Top Komentari

haris1000
A Norveške nigdje na velikim takmičenjima, kad odvede Norvešku makr na meko veliko takmičenje, i još.koja titula oa.onda je najbolji,Mbape na primjer svjetski prvak ,nekoliko titula u francuskoj i još nema zlatnu loptu, pa nema je ni.benzema,tako da za halanda još para godina dokazivanja
2 7
Mostar1989
Kako se real za****o pa nije doveo Halanda
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi