Jedan klub odustao od Erlinga: Bezobrazne zahtjeve ne mogu ispuniti ni bogati šeici

Trebali bi mali smanjiti apetit

Jedan klub odustao od Erlinga: Bezobrazne zahtjeve ne mogu ispuniti ni bogati šeici

Eldar Ganibegović

Erling Haaland gotovo pa sigurno na ljeto napušta Borussiju Dortmund.

Iako se za njega otimaju svi vodeći evropski klubovi, njemački Bild donosi vijest da bi Manchester City mogao odustati od utrke za Norvežanina, zbog njegovih prevelikih finansijskih zahtjeva.

Momčad Pepa Guradiole oklijeva dovesti 21-godišnjaka u Englesku. Glavni problem su troškovi transfera. Iako je klub u početku izjavio da je u stanju ispuniti sve zahtjeve Haalanda i njegove "pratnje", sada se to čini malo vjerojatnim.

Odštetna klauzula u ugovoru 21-godišnjaka iznosi 75 miliona eura. No, ovom iznosu treba dodati i petogodišnju platu Norvežanina od oko 40 miliona eura godišnje te još deset u brojnim bonusima.

Osim toga, klub će morati platiti proviziju igračevom ocu i agentu 21-godišnjaka. Alf-Inge Haaland traži bonus od 30 miliona eura.

Zauzvrat, agent Mino Raiola očekuje 40 miliona eura. Upravo ovaj novac predstavlja problem Građanima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bild ukazuje na još jedan važan argument koji stoji na putu dovođenja Norvežanina u Englesku. Manchester City zabrinut je zbog Haalandovih čestih zdravstvenih problema. Zbog ozljede 21-godišnjak je ove sezone propustio već 16 utakmica.

Ostale evropske momčadi mogu iskoristiti neodlučnost engleskog kluba. Za Barcelonu, Haaland ostaje prioritet transfera. Osim toga, Real Madrid je u igri.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...sa ovim Raiolom uskoro vise niko nece htjeti poslovati.
7 1
irnes4
Normalno da trebaju svi odustati Pa nije on messi i ronaldo ,a menadzeru njegovom kitu jednu umjetnu umotati i pokloniti
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti