Erling Haaland zahtijeva velike promjene u fudbalu: "Ovo me najviše nervira"

Norvežanin se oglasio

Erling Haaland zahtijeva velike promjene u fudbalu: "Ovo me najviše nervira"

E. Škorić

Jedan od najboljih napadača na svijetu svakako je Erling Haaland, koji od 2022. godine igra za Manchester City, s kojim je prošle sezone osvojio tripletu, slavivši u Ligi prvaka, Premier ligi i FA kupu. I ove sezone je u top formi sa 29 golova na 34 utakmice.

Norvežanin je nedavno gostovao u službenom podcastu Manchester Cityja. U razgovoru se dotaknuo promjena u fudbalu, uključujući i one vezane uz tehnologiju gol-linije (upotreba kamera za utvrđivanje je li lopta prešla gol-crtu). Tehnologija je uvedena 2012. godine.

"Prvo, treba uvesti tehnologiju gol-linije na cijelom terenu kako bismo uvijek znali kada je lopta izvan igrališta. Ipak, ono što me najviše živcira su ubacivanja iz auta. Baciš li loptu na ovaj ili onaj način, nije važno. Morate biti sigurni da imate obje ruke na lopti. Ne znam ni pravila, a da moram izvesti aut, vjerovatno bih to napravio pogrešno. Nije važno hoćete li loptu baciti dolje, gore ili na bilo koji drugi način, promijenio bih to pravilo. Ne možete "ukrasti" ni previše metara. Trebalo bi postojati ograničenje koliko daleko možete držati loptu prije ubacivanja i koliko dugo to može trajati. Mislim da će tako biti i u budućnosti", rekao je Haaland.

Haaland je trenutno na pripremama norveške reprezentacije. U petak je njegova reprezentacija izgubila 1:2 od Češke u prijateljskoj utakmici. Sada je čeka dvoboj sa Slovačkom koji se igra u utorak od 19 sati.

Haaland će iduću nedjelju imati priliku odigrati svoju sljedeću utakmicu Premier lige. Tog dana u 17:30 sati Manchester City će na svom stadionu ugostiti Arsenal. Nakon 28 kola, njegova ekipa je treća u Premier ligi sa 63 boda. Po bod više imaju Arsenal i Liverpool.

Oglasi

Iako će mnoge zvijezde igrati ovog ljeta na Euru, Haaland će tada odmarati jer njegova Norveška nije izborila nastup na ovom turniru. A ako pitate Haalanda, njemu to neće previše faliti.

"Lijepo je igrati za reprezentaciju, ali potpuno je drugačije suprotstaviti se Arsenalu sljedeći vikend kod kuće nego sada protiv Češke. Neću lagati. Postoji velika razlika. Ali šta učiniti? Puno je utakmica u kalendaru".

Čini se da igranje za reprezentaciju Haalandu trenutno nije prioritet. Više je fokusiran na klub. Na kraju se osvrnuo i na to što on i saigrači neće igrati na Euru 2024. Čak je pronašao i neke pozitivne strane u ovoj situaciji.

"Onda se napokon mogu odmoriti. Mislim da se nisam ovoliko odmorio otkad sam igrao za Molde. Ali naravno da bih više volio igrati na Evropskom prvenstvu", zaključio je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 195 cm visoki golgeter u City je došao iz Borussije Dortmund, igrao još za Salzurg, Molde i matični klub Bryne. Mnogi mu predviđaju u budućnosti transfer u Real Madrid.

Prošle godine je bio na korak od Zlatne lopte, ali je završio na drugom mjestu iza Lionela Messija, a u 2024. je svakako jedan od glavnih favorita za to laskavo indiviudalno priznanje, dok će mu najveći rivali, prije svih, biti Kylian Mbappe i Jude Bellingham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi