To od Džeke nikada niste čuli: Haaland brutalnom izjavom uvrijedio kompletnu Norvešku

"Neću da lažem"

To od Džeke nikada niste čuli: Haaland brutalnom izjavom uvrijedio kompletnu Norvešku

E. Škorić

Najbolji norveški strijelac i igrač, Erling Haaland, dao je izjavu koja je izavala ogromne reakcije u njegovoj zemlji, no svima je jasno da je golgeter Manchester Cityja samo bio iskren i da nije htio da prešuti ono što se obično ne govori u javnosti.

Erling Haaland ima još jednu sjajnu sezonu s Manchester Cityjem. "Norveška zvijer" je u 34 utakmice u svim takmičenjima zabila 29 golova i dodala šest asistencija. I dok sa Građanima osvaja trofeje, poput Lige prvaka ili Premier lige, te nosi epitet jednog od najboljih, a za mnoge i najboljeg fudbalera današnjice, poptuno drugačija je slika kada igra s Norveškom.

Iako posjeduje kvalitet, Norveška ipak nije moćna evropska fudbalska sila. Uostalom, teško je pronaći tako vrhunskog fudbalera koji neće igrati na Euru 2024. godine. Unatoč tome, Haaland je otišao na pripreme Norveške, no da se naslutiti po riječima da je to za njega samo neugodna dužnost.

Ovaj 23-godišnji napadač odgovarao je na neka pitanja novinara na press konferenciji. Važna tema bila je moguća preopterećenost zbog velikog broja nastupa.

"Nije problem samo igranje velikog broja utakmica, već njihova kvaliteta. S vremenom kvaliteta opada. Ne možete očekivati ​​da ću odigrati 70 mečeva i u svakom prijeći više od 10 km. Bit će još puno utakmica na kraju sezone. Što da napravim? Samo moram da pratim raspored utakmica", izjavio je Haaland.

Oglasi

Norvešku reprezentaciju sada očekuju dvije prijateljske utakmice. U petak od 18 sati odmjeriće snage protiv Češke, a u utorak od 19 sati protiv Slovačke. Haaland je jasno dao do znanja da nije posebno uzbuđen zbog ovih susreta.

"Lijepo je igrati za reprezentaciju, ali potpuno je drugačije suprotstaviti se Arsenalu sljedeći vikend kod kuće nego sada protiv Češke. Neću lagati. Postoji velika razlika. Ali šta učiniti? Puno je utakmica u kalendaru".

Čini se da igranje za reprezentaciju Haalandu trenutno nije prioritet. Više je fokusiran na klub. U jednom je trenutku otkrio šta mu je trener Cityja Pep Guardiola rekao neposredno prije odlaska na pripreme .

"Samo je rekao: 'Ako se ne vratiš zdrav, doći ću po tebe'".

Oglasi

Na kraju se osvrnuo i na to što on i saigrači neće igrati na Euru 2024. Čak je pronašao i neke pozitivne strane u ovoj situaciji.

"Onda se napokon mogu odmoriti. Mislim da se nisam ovoliko odmorio otkad sam igrao za Molde . Ali naravno da bih više volio igrati na Evropskom prvenstvu", zaključio je.

Edin Džeko je u sličnoj situaciji kao Haaland. Nema tako moćan sastav oko sebe i na reprezentativnom planu ne može ostvariti ni približno velik uspjeh kao u klupskom fudbalu, ali Edin nikada ne bi tako lako digao ruke od BiH i svakako mu je igranje za reprezentaciju iznad svega, a poput Haalanda je godinama zvijezda koja je igrala, uostalom i sada igra za veliki klub.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dijamant je bio član Wolfsburga, Manchester Ciyja, Rome, Intera, sada igra u Fenerbahčeu, a sve vrijeme je rado dolazio na reprezentativna okupljanja, čak i onda kada se činilo da do reprezentacije više nikom nije stalo.

Top Komentari

fare87
Daj vise i vi i Dzeko, sta je to specijalno uradio ili ce uraditi , nista veliko, lahko je bilo igrati sa igracinama pored sebe, a njegov ego je otjerao dosta igraca iz reprezentacije koji ne igraju zbog njega,isti je Dzeko kao i Haland, u klubu trka u repki kafana
1 1
Plavac
Ti da si dobar fudbaler bila bi ti i reprezentacija sila zato ne prdi prevaro izgledaš ko robot bolju tehniku ima gusani radijator u cityu bi i milan pavkov mogo bit najbolji strijelac lige tako da to ne smatraš nekiim uspjehom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti