Haaland čekao da prođu 24 sata i onda odlučio da se oglasi - objavio je sliku Messija uz poruku

Ništa mu drugo nije preostalo

Haaland čekao da prođu 24 sata i onda odlučio da se oglasi - objavio je sliku Messija uz poruku

E. Škorić

Mjesecima je fudbalska zajednica raspravljala o tome da li su Lionel Messi ili Erling Haaland zaslužili da osvoje Zlatnu loptu 2023. godine. Argentinska superzvijezda je na kraju dobila prednost, ali norveški napadač nije izgledao ljubomorno.

Prije nekoliko sedmica se još uveliko pisalo i pričalo da će Zlatna lopta po osmi put otići u ruke Messija. Presudilo je to što je bivši igrač Barcelone i PSG-a osvojio Svjetsko prvenstvo s Argentinom u Kataru, dok Haalandu nije pomoglo ni to što je postigao čak 56 golova u sezoni 2022/23 u kojoj je osvojio Ligu prvaka, Premier lig ui FA kup sa Manchester Cityjem.

Iako su mnogi uvjereni da je Haaland oštećen u ovom slučaju, Norvežanin je dostojanstveno podnio poraz, a 24 sata nakon završetka izbora za Zlatnu loptu odlučio se i oglasiti na društvenim mrežama.

On je objavio fotografiju Messija koji pozira sa Zlatnom loptom u rukama i potom mu uputio iskrene čestitke povodom nove nagrade.

Oglasi

U svom govoru o dodjeli Zlatne lopte, Messi je rekao da će i Haaland i Mbappe biti vodeći kandidati za nagradu u budućnosti.

"Biće to lijepa borba između njih dvojice i između nekoliko drugih mlađih igrača ovdje. Obojica su to zaslužili ove godine".

Sa 36 godina, Messi zna da mu je ovo možda bila posljednja Zlatna lopta. To nije velika stvar za Lea, jer izgleda zadovoljno svime što je do sada postigao. Osim toga, zvijezda Intera iz Majamija vidi sjajnu generaciju igrača spremnu za preuzimanje trona.

Messi je rekao da je Haaland lako mogao biti pobjednik ove godine. "Haalande, i ti si zaslužio Zlatnu loptu. Erling je osvojio Premijer ligu i Ligu šampiona dok je bio najbolji strijelac svega. Ova nagrada je mogla biti i tvoja. Siguran sam da ćeš je osvojiti narednih godina", korektno je Messi poručio svom prvom pratiocu.

Oglasi

Dok je Messiju čestitala većina njegovih kolega, njegov trijumf je dao mnogo toga za razgovor u svjetskom fudbalu. Mnogi vjeruju da je to bila Haalandova godina, s obzirom na nevjerovatne brojke koje je iznio prošle sezone.

Šta kaže statistika?

Uzimajući u obzir klupsku i internacionalnu sezonu, Norvežanin je postigao zapanjujućih 56 golova u isto toliko utakmica. Messi je, s druge strane, u 49 utakmica pogodio 30 puta. Argentinska zvijezda je, međutim, pružila 24 asistencije (Haaland je imao 10).

Prema Sofascoreu, Messi je stvorio više velikih šansi od zvijezde Manchester Cityja (41 protiv 14), koja je propustila više velikih šansi (40 protiv 16). 36-godišnjak je takođe bio dominantan kada su u pitanju bila ključna dodavanja , dajući 142 u poređenju sa Haalandovih tek 43.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Messijevih 138 uspješnih driblinga također zasjenjuje Haalandovu statistiku na tom području (26). Ali na kraju dana, sa sigurnošću se može reći da je upravo njegov nastup na Svjetskom prvenstvu donio Leu osmu Zlatnu loptu. U Kataru 2022. Messi je postigao sedam golova u isto toliko utakmica i tako Argentini donio treću titulu na Svjetskom prvenstvu i prvu od 1986. godine.

Top Komentari

Drakula
Veci trofej Premijer lige nego Svjetskog prvenstva. A da ne pricam o ligi prvaka. Smijesno popisam se na uefu i kompletnu evropu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi