Agentica Erlinga Haalanda potpuno iskreno: "Milijardu funti!"
Agent Erlinga Haalanda istakao je da će Norvežanin ukupno dostići cijenu od milijardu funti.

Pimenta nema dileme

Agentica Erlinga Haalanda potpuno iskreno: "Milijardu funti!"

Eldar Ganibegović

Ako postoji fudbaler koji je u ovom momentu poželjniji od Kyliana Mbappea onda je to sigurno Erling Haaland. Njegov agent otišao je toliko daleko da je istakao da će njegov transfer koštati milijardu funti.

U ljeto 2022. godine, Erling Haaland je iz Borussije Dortmund prešao u Manchester City. Radilo se o iznosu od 60 miliona eura.

Norveški napadač odmah je pokazao ono najbolje od sebe. Bio je najbolji strijelac u sezoni u kojoj je Manchester City osvojio historijsku trostruku krunu, a ujedno i tako željenu Ligu prvaka.

Erling Haaland prošle je sezone bio najbolji strijelac Premier lige s 36 golova i Lige prvaka s 12 pogodaka.

Poslije sezone u kojoj je postigao 52 gola ukupno u svim takmičenjima, završi oje drugi u borbi za Zlatnu loptu. Osvojio ju je po osmi put Lionel Messi. Nezasluženo, mnogi će reći.

I prije no što je prešao u Manchester City Erling Haaland bio je vrlo tražena roba. Sada je igrač kojeg svaki klub želi da vidi u svojim redovima.

Njegova agentica, Rafaela Pimenta, istakla je da će njegov transfer doseći cifru od milijardu eura. To je izjavila za Sky Sport, pa objasnila na šta je mislila.

Oglasi

"Nisam mislila samo na njegovu cijenu, već na sve što se oko toga vrti. Klubovi, sponzorstva, prodaja dresova. Sigurno će Haalando dostići ove brojke", rekla je Rafaela Pimenta.

Erling Haaland i nesuglasice s Pepom Guardiolom?

Informacije koje su se pojavile prije nekih desetak dana mnogo su začudile navijače Manchester Cityja koji se sa pravom boje da će Haaland napustiti njihovu ekipu.

Urednik OKDiaria, španski novinar Eduardo Inda, tvrdi da bi Erling Haaland mogao napustiti Manchester City i to zbog Pepa Guardiole.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Informacije koje su stigle do mene, od ljudi koji su veoma bliski Erlingu Haalandu, govore da postoji neslaganje između njega i Guardiole. Pep je hvalio Messija prije dodjele Zlatne lopte i rekao da senjegova najgora sezona poklopila sa Haalandovom najboljom.

To se nije dopalo Haalandu, te se Norvežanin počeo distancirati od trenera. Smatrao je da će ga podržati i govoriti da on treba osvojiti Zlatnu loptu, a ne Leo Messi", piše Inda.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676264522
Ne volim Pepa ali upravu je za ovaj komentar..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti