Leo Messi jedan san nije ostvario - Za sve je kriv najpoznatiji alkoholičar od svih sportista
Leo Messi bio je zainteresovan da pređe u Manchester City, ali prioritet Građana bili su Kane i Grealish.

Indirektni je krivac

Leo Messi jedan san nije ostvario - Za sve je kriv najpoznatiji alkoholičar od svih sportista

Eldar Ganibegović

Lionel Messi 2021. godine napustio je Barcelonu. Prvi izbor nije mu bio PSG. Imao je drugi san, ali on je propao. Indirektni krivac za sve bio je najpoznatiji alkoholičar među sportistima, Jack Grealish.

Gotovo pa nevjerovatno je bilo svjedočiti da Lionel Messi napušta Barcelonu. Dogodilo se to u ljeto 2021. godine kada Blaugrana zbog ekonomske situacije nije bila u stanju da mu produži ugovor.

Tako je Argentinac napustio klub nakon 21 godine. Njegova naredna stanica bio je PSG u kojem se zadržao dvije godine prije prelaska u Inter iz Miamija minulog ljeta.

Lionel Messi za PSG je igrao 75 puta. Postigao je 32 gola, dodao 35 asistencija i osvojio tri trofeja.

Međutim, prvi san Lea Messija tog ljeta nije bio PSG. Htio je da ostane u Barceloni, no kako to nije bilo moguće, htio je da ostvari novu saradnju s Pepom Guardiolom i ode u Manchester City.

Kako prenose britanski mediji, koji se pozivaju na knjigu "Bože čuvaj Pepa", koju je napisao Marti Perarnau, Messi i Guardiola razgovarali su o mogućnosti da opet zajedno rade, no čelnici Manchester Cityja imali su druge planove.

Naime, na Etihadu su prije svih htjeli da vide Jacka Grealisha. Njega je tog ljeta za 117 i po miliona eura Manchester City doveo iz Aston Ville.

Oglasi

Harry Kane također bio prioritet

Osim Grealisha, želja Građana u ljeto 2021. godine ispred Messija bio je i engleski napadač Harry Kane. On je tada bio član Tottenhama.

Međutim, njega nisu uspjeli da dovedu. Kane je Spurse napustio tek ljeta ove godine. Napustio je i Englesku, te potpisao za minhenski Bayern gdje mu odlično ide.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostao je neostvarena želja Manchester Cityja, no godinu dana kasnije ovaj klub je iz Borussije Dortmund doveo Erlinga Haalanda. S njim u timu prošle sezone osvojena je tripleta, a ujedno i toliko željena Liga prvaka. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi