Haalandova opsesija i najveći san: "O tome razmišljam cijeli život"

Želi biti prvak Evrope

Haalandova opsesija i najveći san: "O tome razmišljam cijeli život"

E. Škorić

U intervjuu za britanski Telegraph Erling Haaland otkrio je o čemu oduvijek sanja.

Nije nikakva tajna da Haaland ima poseban odnos s Ligom prvaka. U prvoj utakmici u ovom takmičenju je u dresu Salzburga u 6:2 pobjedi nad Genkom postigao hat-trick.

Inače, najmlađi je igrač koji je to uspio. U 14 mečeva uspio je da dođe do 12 golova i trenutno je jedan od najopasnijih napadača na planeti. S Borussijom Dortmund će opet igrati Ligu prvaka, nakon sjajnog finiša sezone.

U jednom dijelu objavljenog intervjua za Telegraph, Haaland govori o Ligi prvaka kao najvećoj opsesiji.

"Ne prestajem da razmišljam o Ligi prvaka. Oduvijek mislim samo o tome. Želim jednog dana da je osvojim. Posebnu motivaciju daje mi himna Lige prvaka, obožavam taj zvuk. Bilo bi za mene nevjerovatno da podignem trofej Lige prvaka", poručio je Norvežanin.

Haaland će barem još jednu sezonu igrati Ligu prvaka s Borussijom, ali vjeruje se da će prije ili kasnije himnu najelitnijeg takmičenja slušati u dresu Reala, Barcelone, Uniteda, Chelseaja ili koga već.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Očekuje se da će Dortmund inkasirati oko 160 miliona eura ukoliko odluče prodati Haalanda, a engleski mediji pišu da je trenutno Manchester City jedini u mogućnosti da izdvoji toliki novac za njega.

On sada nakon naporne sezone uživa u Grčkoj na odmoru, odakle prati utakmice Evropskog prvenstva. Zanimljivo da se na otoku Mykonosu susreto sa Ryadom Mahrezom, što je odmah podgrijalo glasine o njegovom transferu na Etihad.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
nekontam zasto se ovoliko izdvaja ovaj igrac,dali je samo zbog igre,dobar jest ali ima puno igraca rame uz rame njemu,ali izgleda nisu face interesantne,i to je fudba
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi