Haaland ne izgleda dobro, u Borussiji su itekako zabrinuti

Nova povreda

Haaland ne izgleda dobro, u Borussiji su itekako zabrinuti

E. Škorić

Erling Haaland je danas u pobjedi Borussije Dortmund na gostovanju kod Hoffenheima (3:2) postigao novi gol.

Haaland je na početku meča doveo Milionere u vodstvo, ali se kasnije povrijedio. Pola sata prije kraja utakmice, morao je van terena.

Osjetio je probleme s preponama i zatražio izmjenu, a to svakako brine čelnike Borussije jer se tek nedavno Norvežanin oporavio od povrede koja ga je sedmicama zadržala van terena.

Haaland je ove sezone igrao samo na 14 utakmica jer je imao problema s koljenima, a imao je i povredu bedra neposredno prije utakmice s Borussijom Moenchengladbach 25. septembra.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Haalandovi učestali problemi s povredama svakako mogu da zabrinjavaju jer se radi o 21-godišnjaku kojeg mnogi vide uz Kyliana Mbappea kao nasljednika Cristiana Ronalda i Lionela Messija u svijetu nogometa.

Ovo danas bio je 16. pogodak Haalanda u Bundesligi, a bolji od njega su samo Bayernov Robert Lewandowski sa 23 gola te Bayerov Patrick Schick sa 18 golova. Haaland uz 16 golova ima i pet asistencija.

Top Komentari

Klicko
I opet ce tapindowski biti prvi strijelac zahvaljujuci penalima i naklonosti njemackih sudija ka bajernu.Dzaba sto je ova masina cesto povrijedjena opet ce mu blizu biti
1 4
BogatiDijasporac
Prerano se uzdigao i umislio da je Ibra. A Zlatan je za njega Edin Dzeko. Toliko.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi