Gvardiol nije osjetio teren Marakane, ali jeste ono o čemu se uvijek priča kad se dođe u Beograd

Hrvat se nada ponovnom dolasku

Gvardiol nije osjetio teren Marakane, ali jeste ono o čemu se uvijek priča kad se dođe u Beograd

Admin Čaušević

Manchester City je sa velikim brojem mladih igrača pokazao snagu te je bez problema pobijedio Crvenu zvezdu u posljednjem meču grupne faze Lige prvaka. Joško Gvardiol je doputovao na teren, ali je pobjedu rezultatom 3:2 odgledao sa klupe.

Sasvim očekivano glavne mete srbijanskih medija nakon meča na Marakani bili su hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol. I dok je veznjak igrao kao starter, Gvardiol se nije skidao.

Pred svaki dolazak u Beograd najviše se priča o atmosferi na Marakani, a upravo to je pohvalio i Gvardiol uz poruku da se nada da će doći opet u prijestolnicu Srbije.

"Drago mi je da smo pobijedili posljednju utakmicu, pogotovo jer smo htjeli da odmorimo neke igrače jer znamo da nam raspored nije lagan u Engleskoj."

"Čestitam momcima na pobjedi. Atmosfera je bila lijepa, prvi put sam ovdje i nadam se da ću doći opet", rekao je Gvardiol poslije meča.

Oglasi

Osim atmosfere pohvalio Gvardiol i Crvenu zvezdu koja je postigla dva gola, ali kako sam kaže više ih je namučila u prvom duelu na Etihadu.

"Moram da kažem da su kvalitetna ekipa, nije bilo lagano u obje utakmice, realno gledano, mučili smo se. Želim im svu sreću u nastavku sezone", kazao je najskuplji štoper na svijetu.

U izjavi za medije i Mateo Kovačić je istakao atmosferu te agresivnu i dobru igru Crvene zvezde.

"Bila je teška utakmica. Najvažnije je da smo dobili. Atmosfera je bila dobra, utakmica teška kao i svaka danas. Dosta dobro, dosta dobro mi se čini tim Zvezde."

"Igrali su dobro, agresivno. Znali smo da su dobra ekipa i nisu bez veze u Ligi prvaka. Čim si tu, znači da je ekipa dobra i bila je teška utakmica", riječi su iskusnog veznjaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Gvardiol i Kovačić su dobili pitanja o reprezentaciji Hrvatske i grupi na Evropskom prvenstvu sa Italijom, Španijom i Albanijom.

Obojica su istakli da se radi o teškoj grupi, ali da su na to navikli te da je cilj Vatrenih dogurati što je dalje moguće.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi