Haalanda je nazvao ku*vom i prijetio da će mu slomiti noge: Odgovor je bio najnemilosrdniji mogući

Odmah ga je ušutio

Haalanda je nazvao ku*vom i prijetio da će mu slomiti noge: Odgovor je bio najnemilosrdniji mogući

E. Ganibegović

Ereling Haaland najzaslužniji je što reprezentacija Norveške ima šest bodova nakon dva kola u Ligi nacija. 

Prvo je novi napadač Manchester Cityja svojim golom srušio Srbiju u Beogradu (0:1), a nakon toga je sinoć s dva gola bio junak Norveške u skandinavskom derbiju protiv Švedske koji je njegova selekcija pobijedila s 2:1.

Nakon utakmice Haaland je otkrio da je imao verbalni sukob s Aleksandrom Miloševićem, reprezentativcem Švedske srbijanskih korijena.

"Prvo me je nazvao ku*vom. Mogu sa sigurnošću reći da to nisam. Tada mi je rekao da će mi slomiti noge, a minut i po kasnije zabio sam gol", kroz smijeh je rekao Haaland za TV2.

Gol kao odgovor na provokacije, bolje nije mogao uraditi.

Ipak, imao je i Milošević šta da kaže na sve to.

"Nepristojan je prema meni jer ja ne govorim norveški, a on ne govori švedski, tako da ne znam kako smo komunicirali. Ne govorim engleski na terenu, pa mi je čudno da govori stvari koje sam ja rekao", reagirao je Milošević, koji je također rekao da je bilo mečeva u kojima su ga protivnici živcirali više nego sada Haaland.

Norvežanin iz Brightona Leo Skiri Ostigard stao je u obranu Erlinga i rekao da je pokušao zadirkivati Haalanda na treningu i da to više nikada neće učiniti:

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"To je nešto što on voli. Nakon toga će vas kazniti."

Naredni izazovi koji za Norvešku slijede su dvije domaće utakmice - prvo dolazi Slovenija za tri dana, dok 12. juna dolazi ponovo Švedska, te ćemo vidjeti novi susret Haalanda i Miloševića. 

Promo

Top Komentari

Baboisback
Norveski i Svedski su skoro isti jezici.....sve se razumije. Koji idiot je taj Milosevic. Klasicni djikan
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi