Ovog ljeta smo vidjeli sve, ali je PSG za sami kraj ostavio "bombu" koja će uzdrmati sve

Poslat će ponudu za Haalanda

Ovog ljeta smo vidjeli sve, ali je PSG za sami kraj ostavio "bombu" koja će uzdrmati sve

E. Čaušević

PSG će u finišu ljetnog prelaznog roka prodati Kyliana Mbappea nakon što je on odbio da produži ugovor.

Mbappe s Parižanima ima ugovor do kraja ove sezone i PSG mu je prethodnih mjeseci u nekoliko navrata nudio mogućnost da produži svoju ugovor na još tri sezone, ali je on to dobio.

Francuski napadač je odlučan u tome da napusti PSG, a u francuskom klubu su svjesni da je bolje da ga prodaju ovog ljeta nego da Mbappe za godinu dana napusti klub bez obeštećenja.

Najveći interes za Mbappea pokazao je Real Madrid, a španski mediji tvrde da je dogovori veoma blizu.

Očekuje se da će PSG ukupno zaraditi oko 180 miliona eura čime će Mbappe postati drugi najskupnji igrač svih vremena. Real će platiti 170 miliona eura, a deset miliona eura će biti isplaćeno kroz razne bonuse

Real Madrid je već poslao ponudu koja je navodno prihvaćena i do kraja sedmice se očekuje još zvanična potvrda. No, u PSG-u rade punom parom kako bi doveli zamjenu za Mbappea.

Oglasi

Prethodnih dana se najviše špekuliše da će PSG dovesti Richarlisona iz Evertona, ali danas su nove informacije napravile pravi haos među ljubiteljima fudbala.

Navodno, PSG je u zadnji trenutak odlučio da pokuša dovesti Erlinga Haalanda iz Borussije Dortmunda i spremni su platiti oko 160 miliona eura za njega.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prelazni rok završava se u utorak, a PSG će ponudu poslati kada Mbappe zvanično napusti klub. Za Dortmund će to biti pravo iskušenje jer neće biti iznenađenja ako pristanu prodati Haalanda.

Naime, narednog ljeta će se akvirati klauzula u ugovoru norveškog napadača i on će moći da napusti Dortmund za 80 miliona eura. No, jedna stvar je sigurna, a to je da je ovo najuzbudljiviji ljetni prelazni rok koji smo imali priliku da gledamo, te da je zaista sve moguće.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Fizcki dosta jaci, u skoku da i ne pricamo, a za brzinu, ima i on to, za mene je bolji od Mbappea ovaj momak.Veci i bolji golgeter svakako.
11 2
Ecosport
Holandu bi pametno bilo da dođe u PSG jer bi ga tamo pitali sa svih strana loptama i nadavo bi se golova strašno. A PSG bi ovako Mbappeu pokazo da mogu bez njega lagano. Mali se ufuro pravo.
7 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije