Već je otkriven novi klub Erlinga Haalanda? Diskretni kontakti sa Pimentom traju već duže vremena

Sprema se transfer koji će uzdrmati fudbalski svijet

Već je otkriven novi klub Erlinga Haalanda? Diskretni kontakti sa Pimentom traju već duže vremena

Admin Čaušević

Iako je ostalo još mnogo do ljetnog prijelaznog roka čini se da se već nazire naredna destinacija Erlinga Haalanda, prema mnogim najboljeg napadača svijeta. Norvežanin bi karijeru trebao nastaviti van Engleske. 

Iako je ostalo još mnogo do ljetnog prijelaznog roka čini se da se već nazire naredna destinacija Erlinga Haalanda, prema mnogim najboljeg napadača svijeta. Norvežanin bi karijeru trebao nastaviti van Engleske.

Prema španskom mediju SER Deportivos, Real Madrid je u stalnom, ali diskretnom kontaktu s napadačem Manchester Cityja Erlingom Haalandom i njegovim agenticom Rafaelom Pimentom.

Interes Real Madrida za Haalanda se produbio nakon što je Kylian Mbappe u posljednje vrijeme ohladio da potpiše za Los Blancose unatoč činjenici da njegov ugovor s PSG-om ističe na kraju sezone.

Prije nekoliko sedmica Pimenta je bila u Madridu gdje je posmatrala meč Lige prvaka između Reala i Porta te se već tada moglo nagovijestiti da se nešto dešava.

Oglasi

Kraljevi su od odlaska Karima Benzeme u potrazi za napadačem, ali kako Mbappe još uvijek ne želi javno da kaže kako želi u Real, odlučili se okrenuti drugim opcijama.

Norvežanin u svom ugovoru ima izlaznu klauzulu od 180 miliona eura van Premiershipa, iznos kojeg sebi Real definitivno može priuštiti.

Nema sumnje da bi eventualno dovođenje Haalanda uzdrmalo fudbalski svijet pošto bi njegovo dovođenje bilo šlag na tortu za ionako dominantu ekipu.

Kraljevi u svojim redovima imaju niz fenomenalnih mladih igrača kao što su Jude Bellingham i Vinicius. Kad bi im se priključio Haaland djelovali bi nepobjedivo.

Florentino Perez je poznat kao neko ko unaprijed pravi teren za transfer, pa i nije čudo zašto je već u kontaktu s Pimentom jer na vrijeme želi osigurati posao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pošto je dosta upitnika iznad Manchester Cityja zbog optužbi za kršenje Finansijskog fair playa i mogućeg izbacivanja u niži rang, to bi moglo ubrzati Haalandov odlazak sa Etihada.

Inače, sam Haaland je trenutno povrijeđen. Sigurno će propustiti meč Lige prvaka protiv Chelseaja, a pitanje je da li će biti spreman i za mečeve protiv Crystal Palacea za vikend te na startu Svjetskog klupskog prvenstva za Građane sljedeće sedmice.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Aspirator
Toliko izmišljotina u jednom članku odavno nisam vidio hahaha
1 0
mekac
Nesto ne znam da su oni igrali sa Portom u grupi ali hajd dobro.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi