Haaland srušio Aguera, na redu je legenda engleskog fudbala!
Erling Haaland - Čovjek rođen za obaranje rekorda.

Za samo sedam mjeseci

Haaland srušio Aguera, na redu je legenda engleskog fudbala!

E. Ganibegović

Erling Haaland ne prestaje da ruši rekorde otkada je došao u Manchester City. Posljednji je oborio juče u utakmici protiv Bournemoutha.

U okviru 25. kola engleske Premier lige Manchester City je jučer kao gost na Vitality stadionu slavio protiv domaćeg Bournemoutha rezultatom 1:4.

Nakon dvije utakmice u kojima nije bio strijelac (Nottingham Forest i RB Leipzig) i u kojima je kritikovana njegova igra, Erling Haaland je ponovo bio strijelac.

Jučer je pogodio u 29. minuti s jedanaest metara i povisio rezultat na 0:2, te je tim golom oborio novi rekord.

Norveški napadač tako je stigao do 27. gola u sezoni engleske Premier lige i srušio rekord legendarnog Sergija Aguera po broju golova za City u jednoj sezoni Premier lige.

Oglasi

Nijedan igrač iz ovog kluba nije uspio postići toliko golova u jednoj sezoni u ovom takmičenju. Do sada je rekord pripadao Argentincu Sergiju Agueru.

U sezoni 2014./2015. postigao je 26 golova. Prethodno je Aguero imao i najbolje rezultate i u u sezonama 2015/2016 (24 gola) i 2011/2012 (23 gola, isti učinak zabilježio je i Carlos Tevez 2009/2010).

Haaland je i dalje vodeći strijelac engleskog Premiershipa. Ima 27 golova, deset više od drugoplasiranog Harryja Kanea (Tottenham).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Norvežanin još uvijek lovi rekord Alana Shearera za najviše golova u jednoj sezoni Premier lige. Englez je zabio 34 gola, no Norvežanin je na jako dobrom putu da ga sruši već ove sezone. 

Manchester City je drugoplasirani u Premier ligi. Nakon 25 kola ima 55 bodova, dva manje od vodećeg Arsenala, ali i utakmicu više, te nas do kraja sezone očekuje zanimljiva borba za titulu prvaka Engleske. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

MaDaj
Jučer je pogodio u 29. minuti s jedanaest metara i povisio rezultat na 0:2, te je tim golom oborio novi rekord. Aka novinar nije gledao utakmicu !!
2 0
Chelsea1
Nije ga trebao rusiti, inace je dobar lik
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi