Fudbalski svijet iščekuje velike vijesti: Haaland bi mogao odlučiti u petak!
Foto - EPA

Odluku mora donijeti

Fudbalski svijet iščekuje velike vijesti: Haaland bi mogao odlučiti u petak!

Midhat Šljivak

Borussia iz Dortmunda navodno je postavila rok Erlingu Haalandu za odluku o novom klubu.

Nakon što je tim došao na korak od ispadanja iz Evropske lige, rukovodstvo kluba će, tvrdi Cadena SER, tražiti Haalandovu odluku do petka.

Norveški fudbaler je ranije izjavio da mu nije drago što ga klub pritišće da prerano donese odluku. Želio se fokusirati na završnicu sezone, ali Borussia očigledno želi da zna na čemu je i zbog toga su mu dali rok do petka da se odluči.

Pet timova se bore za potpis 21-godišnjeg napadača. Cadena SER navodi da je glavni favorit za njegovo dovođenje Manchester City.

Pored ovog tima tu su još Real Madrid, Barcelona, Bayern i PSG, a na stolu je i ponuda za produžetak saradnje od strane Borussije.

Ostanak u Borussiji bi najviše obradovao Real. Kraljevi pokušavaju nagovoriti Norvežanina da ostane još jednu godinu u Dortmundu kako bi ga uspjeli dovesti 2023. godine.

O kompletnoj situaciji s Haalandom i rokom za Express je govorio izvršni direktor kluba Hans-Joachim Watzke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Uvjeren sam da će sve biti riješeno u narednih nekoliko sedmica. Možda će se sve znati za mjesec, a možda nekih šest sedmica", istakao je Watzke.

Erling Haaland je odigrao ukupno 79 utakmica za Borussiju i postigao je 80 golova.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sars33
To ste nam ja mislim pricali cak prije pola godine
3 0
MaDaj
Jaooo kako glup članak, oni mogu zahtijevati samo da on kaže dali odlazi ili ostaje to je to !
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi