Bild: Poznato je u kojem pravcu želi da ide Haaland

Norvežanin odlučio

Bild: Poznato je u kojem pravcu želi da ide Haaland

E. Škorić

Situacija oko Erlinga Haalanda i njegove budućnosti trebala bi biti jasnija već u zimu.

Sjajni Haaland je trenutno povrijeđen i pitanje je hoće li igrati do kraja godine. U Borussiji Dortmundu s nestrpljenjem čekaju njegov povratak, ali više nisu sigurni hoće li imati ovog Norvežanina u svojim redovima naredne sezone.

Prema pisanju Bilda, Haaland želi u Španiju, konkretno u Real Madrid, iako ga takođe žele i kubovi iz engleske Premier lige, a navodno je ta liga na drugom mjestu kada su u pitanju Haalandove želje.

Do sada su mediji izvještavali da Haalandov ugovor s momčadi iz Dortmunda uključuje odštetnu klauzulu od 75 miliona eura, no čini se da će za njega morati platiti puno više.

Borussia se nada da će on ostati u klubu i nudi mu 16 miliona eura po sezoni, no igrač želi puno više. Španski list AS je izračunao da će troškovi dovođenja Haalanda i provizije za agenta Minu Raiolu iznositi oko 400 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Haaland će na ljeto biti itekako tražen, bogati klubovi posebno će htjeti da ga otkupe, no navodno je igrač odlučio da igra u Realu.

On je ove sezone u 10 utakmica u svim takmičenjima postigao 13 golova i ima četiri asistencije. Drugi je strijelac Bundeslige s devet golova, dok je Lewandowski trenutno prvi sa pet golova prednosti.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Bravo momak, mogu slobodno reći, sasvim normalan i logičan izbor za igrača top klase.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi