Haalandu po dolasku u Manchesteru izmjerili visinu: "O moj Bože, opet sam narastao"

Dobio je 1,2 centimetra visine

Haalandu po dolasku u Manchesteru izmjerili visinu: "O moj Bože, opet sam narastao"

E. Škorić

Novi video Manchester Cityja pruža uvid u liječnički pregled Erlinga Brauta Haalanda i prvi posjet terenu za trening otkako je stigao u Englesku.

Haaland je jučer zvanično predstavljen kao novi igrač Cityja. Potpisao je dugogodišnji ugovor nakon što je aktivirana otkupna klauzula iz ugovora s Borussijom Dortmund, a koja je iznosila 60 miliona eura.

"Ovo je ponosan dan za mene i moju porodicu. Uvijek sam gledao utakmice Cityja. Ne možete, a da se ne divite njihovom načinu igre, uzbudljivo ih je gledati i kreiraju mnogo šansi", bile su Haalandove prve riječi.

"U ovom timu je dosta igrača svjetske klase i Pep Guardiola je jedan od najboljih trenera svih vremena, tako da mislim da sam na pravom mjestu", dodao je Norvežanin.

Interesantan trenutak nastao je kada su doktori iz klinike u Manchesteru gdje je obavljao ljekarske preglede izmjerili njegovu visinu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Haaland je upitao koliko je visok, a kada su mu odgovorili "195,2 centimetra", on je uzviknuo: "O moj Bože, narastao sam". Prošlog ljeta Haaland je za VG rekao da ima 194 centimetra.

Također je prije godinu dana za Viaplay kazao da se udebljao osam kilograma, sa 86 na 94, otkako je stigao u Borussiju Dortmund u januaru 2020. Haaland je rekao da je odradio dosta treninga snage bez utega.

Top Komentari

isko87
Mozda al mu novcanik narasto
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi