Ni mahmurni nisu izgubili utakmicu; Guardiola: Popili smo sav alkohol u Manchesteru

Izjava nakon remija s Brightonom

Ni mahmurni nisu izgubili utakmicu; Guardiola: Popili smo sav alkohol u Manchesteru

Eldar Ganibegović

Manchester City ranije je osigurao titulu prvaka Engleske, pa je sinoć sebi mogao priuštiti jedan remi za što je dijelom zaslužan i mahmurluk. Priznao je to Pep Guardiola.

Prije četiri dana je Manchester City nakon utakmice protiv Chelseaja podigao trofej namijenjen prvaku Engleske, a sinoć je igrao zaostalu utakmicu 32. kola na gostovanju kod Brightona.

Građani su mogli sebi dati luksuza da ne pobijede jedan meč, a bilo je 1:1. Foden je pogodio za vodstvo gostiju u 25. minuti, a konačan rezultat 13 minuta kasnije postavlja Enciso.

Nakon utakmice je u izjavi trener Manchester Cityja, Pep Guardiola, istakao kako je zadovoljan onim što je vidio od obje ekipe:

"Bila je to sjajna utakmica. Obje su ekipe željele igrati fudbal. Ne samo kad su bili s loptom u posjedu, nego su se odlično snašli i bez nje. Obje su ekipe bile agresivne, obje su željele pobjedu i dale su navijačima puno uzbuđenja s dva lijepa gola."

Katalonac nakon susreta s Brightonom nije krio da se njegova momčad posljednjih dana zabavljala, te je sigurno i to jedan od razloga zašto Građani sinoć nisu bili još superiorniji.

"Još jednom smo pokazali zašto zaslužujemo naslov prvaka, 48 sati prije utakmice popili smo sav alkohol koji je bio u Manchesteru", nasmijao se Guardiola.

"Unatoč tome, došli smo na težak protivnički teren i bili smo opušteni. Bili smo skromni i puno smo trčali. Zato smo opet osvojili naslov. Ovi igrači su pokazali da su izuzetni", dodao je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naredni izazov Manchester City čeka već u nedjelju kada u posljednjem kolu Premier lige ide u goste Brenfordu, nakon čega će uslijediti dva velika finala.

Sezonu bi tim Pepa Guardiole mogao završiti s tripletom, s obzirom na to da trećeg juna igra finale FA Cupa protiv Manchester Uniteda na Wembleyju, a sedam dana kasnije u Istanbulu finale Lige prvaka protiv Intera našeg Edina Džeke. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi