Haalandov otac je reakcijom pokazao šta misli o Messiju: Dovoljno je bilo da se pokrenu razne priče

Na FIFA izboru

Haalandov otac je reakcijom pokazao šta misli o Messiju: Dovoljno je bilo da se pokrenu razne priče

H. Zilić

U Londonu je večeras održano proglašenje najboljih u fudbalu u protekloj, 2023. godini, popularna "FIFA the Best" svečanost i opet se radovala Argentina. Lionel Messi je proglašen za najboljeg fudbalera u 2023. godini i to mu je treća nagrada u karijeri ove vrste.

Finalisti za ovogodišnjeg najboljeg igrača svijeta bili su Norvežanin Erling Haaland, Francuz Kylian Mbappe i Argentinac Lionel Messsi. Utrka je bila veoma izjednačena na kraju Messi imao najviše razloga za zadovoljstvo.

Nagrada “The Best” dodjeljuje se od 2016. godine, a Messi ju je ranije osvojio dva puta, 2019. i 2022. godine. Mbappe je prošle godine završio drugi, a Haaland nikad nije bio među prva tri.

Nakon izbora i proglašenja pobjednika nije bilo veselo ocu Erliga Haalanda čiji je izraz lica osvojio društvene mreže.

Oglasi

Gestikulacijom nekog čuđenja, Haaland stariji je pokazao šta misli o Messijevov nagradi, obzirom da je njegov sin i nakon "Zlatne lopte" i u ovom izboru ostao kratkih rukava upravo iza Messija.

Podijeljeni i ostali laureati

Pored izbora za najboljeg fudbalera, nagrade su podijeljene i za najboljeg trrenera, a izabran je i najbolji tim u 2023. godini.

Najboljim trenerom izabran je Pep Guardiola i potpuno zasluženo jer je osvojio Premier ligu, Ligu prvaka i FA kup sa Manchester Cityjem, a čak šestorica igrača iz redova Građana našla su svoje mjesto u najboljih 11.

Oglasi

Courtois (Real Madrid), Walker (Man. City), Stones (Man. City), Rúben Dias (Man. City), Bernardo Silva (Man. City), Bellingham (Real Madrid), De Bruyne (Man. City), Haaland (Man. City), Mbappe (PSG), Messi (Inter Miami) i Vinicius (Real Madrid).

Također izabran je i najbolji golman, kao i ekipa sastavljena od 11 najboljih fudbalerki u prošloj godini.

Najboljim golmanom izabran je Brazilac Ederson. Slavio je ispred Yassine Bounoua iz Al-Hilala i Thibauta Courtoisa iz Real Madrida.

Najboljih 11 fudbalerki: Mary Earps, Olga Carmona, Lucy Bronze, Alex Greenwood, Keira Walsh, Alessia Russo, Lauren James, Ella Toone, Aitana Bonmatí, Alex Morgan i Sam Kerr.

Top Komentari

Ma sta ce mislit o Mesiju sta. Njegova Hijena kad dodje u mesijeve godine sad onda neka se izvaze njegova karijera sa mesijevom, ovo sad je nista vise no crtani za djecu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi