Zvijezdi Reala stigla poruka od Haalanda: "Brate, obećavam, dolazim..."
Napadač Manchester Cityja Erling Haaland bodri svog bivšeg saigrača kad god stigne (Foto: EPA)

Jednog dana

Zvijezdi Reala stigla poruka od Haalanda: "Brate, obećavam, dolazim..."

E. Škorić

Napadač Manchester Cityja iznenadio je porukom jednog od fudbalera Real Madrida, kojem je poslao poruku koja svakako mnogo znači.

Mnogi su veliki talenti prošli kroz Borussiju Dortmund, a posljednjih godina najveće zvijezde koje su nosile dres Milionera bili su Erling Haaland i Jude Bellingham. Haaland je prodan u Manchester City, a nešto kasnije Bellingham Real Madridu.

Obojica su postali strojevi u svojim ekipama. Norvežanin je svojim golovima Cityju donio tripletu prošle sezone, a Bellingham je trenutno prvi strijelac španske La Lige i ubjedljivo prvi igrač kraljevskog kluba.

Nije isključeno da će dvojac udružiti snage, pošto se Haaland već odavno povezuje s Real Madridom i smatra prvom opcijom za Florentina Pereza ako ne uspije dovesti Kylana Mbappea. Navijači Reala raduju se tome, vjeruju da će Norvežanin prije ili kasnije obući bijeli dres, a očito postoje određene simpatije koje Haaland gaji prema Madridu.

Tako je poslao poruku Bellinghamu i napisao mu: "Brate, gledat ću u nedjelju tvoju utakmicu i bodriti tebe i tvoj klub makar iz daljine, ali obećavam i da dolazim prvom prilikom".

Oglasi

Nije prvi put da ga vidi kako igra , jer je isto napravio već u prošlom Clasicu, a na Instagram je postavio priču o pogotku nove zvijezde Real Madrida protiv Barcelone. Sutra bi se isto moglo ponoviti, ako Englez opet zabije gol katalonskom rivalu.

Bellingham jako želi da osvoji svoj prvi trofej otkako je ljetos stigao u Madrid, a Real svakako ima dobru šansu jer Barca nije na nekom posebnom nivou u posljednje vrijeme. Podsjetimo da se radi o utakmici finala Superkupa Španije koja se igra u Saudijskoj Arabiji.

Jedan od glavnih kandidata za Zlatnu loptu pod svjetlima reflektora

Cijeli fudbalski svijet gledat će novi veliki derbi, a Bellingham je svjestan da će sva svjetla reflektora biti usmjerena prema njemu i da je to prilika kada mora da pokaže zažto ga se smatar najboljim fudbalerom svijeta i glavnim kandidatom za osvajanje nove Zlatne lopte.

Uostalom, Real ima priliku da zada još jedan udarac Kataloncima koji zaostaju za Kraljevima sedam bodova u La Ligi. Budući da je to Clasico, bit će to vrlo borbena utakmica . Obje ekipe imaju većinu igrača na raspolaganju i zaista bismo svi mogli uživati u fantastičnom fudbalu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se tiče Haalanda, on će danas sa Cityjem imati teško gostovanje kod Newcastlea u Premier ligi koja je neko vrijeme pauzirala zbog odigravanja utakmica kupova.City zaostaje pet bodova za Liverpoolom, ali ima i utakmicu manje, no jasno je da aktuelni prvak mora da pobjeđuje ako opet želi biti prvak.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi