"Erling je čuo priču Patricea Evre o Ronaldu i odlučio je da ga kopira jer želi biti najbolji"

Mladi napadač Salzburga senzacija u Evropi

"Erling je čuo priču Patricea Evre o Ronaldu i odlučio je da ga kopira jer želi biti najbolji"

E. Čaušević

Mladi napadač Red Bull Salzburga, Erling Haaland, je velika senzacija na početku ove sezone jer je u dresu austrijskog kluba na 14 utakmica postigao čak 11 golova.

Haaland je u Salzburg stigao početkom ove godine iz Moldea, a ovaj Norvežanin plaćen je pet miliona eura. Da je to bio pun pogodak najbolje se pokazalo na početku ove sezone kada je ovaj 19-godišnji napadač sve oduševio svojim igrama.

On je sinoć uspio da postigne novi gol u Ligi prvaka nakon što je bio strijelac u porazu Salzburga od Liverpoola rezultatom 4:3. No, o Haalandu bruji cijela Evropa i mnogi su uvjereni da je pred njim blistava budućnost.

Norvežanin je pun samopouzdanja i vjeruje da može u budućnosti postati jedan od najboljih igrača svijeta. Njegov idol je Cristiano Ronaldo i Haaland kopira od portugalskog igrača čak i način ishrane.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Njegov otac Alfie Haaland koji je nekada igrao za Manchester City i Leeds izjavio je kako njegov sin želi biti najbolji na svijetu i da je se odrekao svega kako bi uspio kao fudbaler.

"Erling se odrekao svega i to je nevjerovatna žrtva. Napustio je dom kada je imao samo 16 godina i otišao je u Molde. Njegov cilj je da uspije kao fudbaler i bude najbolji. Čuo je jednom priču Patricea Evre koji je rekao da je ručao često s Ronaldom i da je on jeo samo ribu i ništa više. Erling radi sve to i pokušava imati isti način ishrane kao Ronaldo koji je s 34 godine i dalje jedan od najboljih na svijetu", rekao je Alfie.

Promo

Top Komentari

BiHScout
Nakav gol i moja nana zna dati pa i o njoj bruji citav svijet
1 2
DamirT
Ovaj momak ce biti zvijer za koju godinu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi