Očevim stopama: Dogovoren transfer tinejdžerske senzacije na Etihad?

I Haland junior oblači dres Građana?

Očevim stopama: Dogovoren transfer tinejdžerske senzacije na Etihad?

Jedna utakmica u Ligi prvaka bila je dovoljna mladom Norvežaninu da zadivi fudbalsku Evropu. Erling Haland je u prvom kolu grupne faze, u svom debiju u LP, postigao hat-trick u dresu Salzburga protiv Genka i preko noći postao zvijezda.

Halandu je tek 19 godina, a navodno je već sada na pragu velikog transfera.

Španski Don Balon tvrdi da je engleski velikan Manchester City već postigao dogovor sa mladim Norvežaninom, te da je on pristao na ono što su mu Građani ponudili kada su uslovi ugovora u pitanju.

Ipak, Manchester City, želi li realizovati njegov transfer, mora postići dogovor sa RB Salzuburgom. Navodno će Građani imati jaku konkurenciju jer je za mladog napadača zainteresovan, između ostalih, i Juventus.

Zanimljivo je, međutim, da je Erlingov otac, Alf-Inge Haland svojevremeno nosio dres Manchester Cityja. On je za Građane igrao od 2000. do 2003. godine i ne bi čudilo da upravo Alf-Inge nagovora svog sina da se okuša u Engleskoj, u dresu njegovog nekadašnjeg tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za sada nije poznato koliko bi Halandov eventualni transfer koštao, ali je jedno jasno - njegova cijena raste iz dana u dan. Ovaj mladić igra sjajno, pa je na 10 utakmica za Salzburg ove sezone postigao 17 golova i upisao pet asistencija.

Alf-Inge Haland je bio defanzivac za razliku od sina koji je centarfor, a u Engleskoj je osim za City igrao još za Leeds i Nottinghan Forrest.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi