Milioni eura su u igri - Sjajni Hrvat na ljeto potpisuje za njemačkog Bundesligaša

Augsburg sve dogovorio

Milioni eura su u igri - Sjajni Hrvat na ljeto potpisuje za njemačkog Bundesligaša

Eldar Ganibegović

Ljetni prijelazni rok uskoro počinje, a već su poznati neki transferi koji će se dogoditi, pa tako i jednog hrvatskog fudbalera.

Iako je sezonu u Bundesligi završio na 11. mjestu i s pet vezanih poraza na kraju, Augsburg si je sebi mogao priuštiti takav luksuz, jer je mnogo ranije osigurao ostanak u ligi.

Ekipa predvođena našim sjajnim Ermedinom Demirovićem je osvojila 39 bodova ove sezone i pred kraj bila i u igri za Evropu, no očito se zadovoljila ostankom u eliti.

Jedan od igrača koji je igrao bitnu ulogu je i hrvatski defanzivni vezni (po potrebi stoper), Kristijan Jakić.

On je u Bundesligi nastupio na ukupno 18 utakmica minule sezone. Ostvario je učinak od dva gola i jedne asistencije, ali te stvari svakako nisu njegov posao.

Za Augsburg je igrao kao posuđen igrač iz Eintrachta (Frankfurt), te je pokazao da se na njega ozbiljno može računati.

Oglasi

Augsburg je u ugovoru o posudbi imao klauzulu po kojoj imaju pravo da biraju da li će ga otkupiti ili ne, a oni su odlučili ovo prvo i na račun kluba iz Frankfurta na ljeto će leći pet miliona eura.

Ugovor s Eintrachtom je Jakić imao još dvije godine, no neće ih odraditi i uskoro će i zvanično postati novi igrač Augsburga.

Podsjetimo, Kristijan Jakić je dijete Imotskog. Igrao je za RNK Split, NK Lokomotiva, NK Istra, da bi iz Lokomotive 2020. godine za 1,2 miliona eura otišao u GNK Dinamo Zagreb.

Modri ga prodaju Eintrachtu za 3,5 miliona eura dvije godine kasnije, a od ovog ljeta 27-godišnjak postaje igrač Augsburga.

Bio je član ekipe Eintrachta koja je 2022. godine osvojila Evropsku ligu, a s Dinamom je dva puta bio prvak Hrvatske i jednom osvajač Kupa ove zemlje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Od svog debija za A reprezentaciju Hrvatske, ovaj rođeni Splićanin je upisao pet nastupa za selekciju svoje države.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi