Demirović upisao majstorsku asistenciju protiv Bayera, Timo Werner se kući vratio pogotkom

Bundesliga, 2. kolo

Demirović upisao majstorsku asistenciju protiv Bayera, Timo Werner se kući vratio pogotkom

M. Šljivak

Utakmice 2. kola Bundeslige donijele se su dosta uzbuđenja i većina ih je riješena u samom finišu.

Najveću pažnju svakako je privukao povratak Tima Wernera u RB Leipzig iz Chelseaja. Uspio je Werner postići pogodak po povratku, ali je njegov tim osvojio samo bod protiv Kolna (2:2).

Tragičari su Szoboszlai i Joško Gvardiol. Prvi je isključen u finišu prvg dijela, a Gvardiol je postigao autogol za konačnih 2:2.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović upisao je asistenciju u pobjedi Augsburga protiv Bayera u Leverkusenu od 2:1.

Demirović je u 15. minuti meča lijepo pronašao Jensena, a ovaj je pogodio mrežu Bayera za prednost gostiju od 1:0.

Oglasi

Bayern je izjednačio u 43. minuti pogotkom Aranguiza, a zatim je uslijedilo nekoliko velikih promašaja domaćeg tima.

Za njih je kazna stigla u 82. minuti. Hahn je zabio za pobjedu Augsburga od 2:1.

U ostalim susretima Hoffenheim je pobijedio Bochum s 3:2 nakon velikog preokreta i vodstva gostiju od 2:0, a Stuttgart je kao gost ispustio pobjedu u posljendjim sekundama protiv Werdera u Bremenu (2:2).

Remi je viđen u Berlinu gdje su Hertha i Eintracht podijelili bodove (1:1).

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 2. kolo:

Bayer Leverkusen - Augsburg 1:2
Hertha - Eintracht 1:1
Hoffenheim - Bochum 3:2
RB Leipzig - Koln 2:2
Werder - Stuttgart 2:2

Top Komentari

King_Kenny
...s kim li je igrao Augsburg,sa Bayerom ili sa Bayernom,to je iz teksta nemoguce zakljuciti...ali pretpostavljam da je Bayer,jer ove druge oni ne bi mogli pobijediti ni u crtanom filmu...
2 1
rodjeni95
Bayern je izjednačio u 43. minuti pogotkom Aranguiza, a zatim je uslijedilo nekoliko velikih promašaja domaćeg tima. Kad je Aranguiz za Bayern potpisao?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi