Demirović izabrao između Džeke, Ibiševića, Barbareza i Salihamidžića

Starta novu avanturu u Augsburgu

Demirović izabrao između Džeke, Ibiševića, Barbareza i Salihamidžića

A. Čaušević

Među bh. reprezentativcima koji su ovog ljeta promijenili sredinu našao se i Ermedin Demirović.

Demirović će od ove sezone nositi dres Augsburga, a sudbina je htjela da prvi zvanični duel nove sezone Bundeslige igra protiv svog bivšeg kluba Freiburga.

"Komična situacija jer sam prije nekoliko sedmica trenirao sa tim momcima. Jako ih dobro poznajem i nadam se da mogu biti od pomoći. Možemo pobijediti bilo koga kod kuće", rekao je Demirović za zvaničnu stranicu svog novog kluba.

Standarni bh. reprezentativac je posljednje dvije sezone proveo u Freiburgu. Prva takmičarska godina je bila puno bolja od prethodne.

U razgovoru za zvaničnu stranicu Augsburga uoči debitantskog nastupa govorio o raznim temama. Jedno pitanje se odnosilo i na sportskog idolu.

Ovom 24-godišnjaku su ponuđeni Edin Džeko, Hasan Salihamidžić, Vedad Ibišević i Sergej Barbarez.

"Prvi sportski uzor mi je bio Edin Džeko, a zatim i Vedad Ibišević", kazao je Demirović što i nije iznenađenje pošto se i ne sjeća previše kako su igrali Barbazer i Salihamidžić.

"Na terenu sam neko ko voli ići punim gasom. To je zato što sam se uvijek probijao kroz život i nisam dobio ništa besplatno", kazao je napadač koji je otrkio da mu je dres Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda prvi kojeg je imao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iako je s Freiburgom mogao igrati u UEFA-ina takmičenja Demirović se odlučio za Augsburg, a kao glavni razlog je otkrio želja za većom minutažom.

U prošloj sezoni Zmaj je na 37 utakmica postigao svega tri gola. Nada se da će u novoj sezoni taj učinak biti značajno bolji.

Top Komentari

King_Kenny
...momak nema pojma kad se sjetim da su ga neki proglasavali nasljednikom Dzeke,smijesno.
1 11
Ajax11
Ima brzinu, nazalost nije gol igrac
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije